Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

1 Şubat 2012 Çarşamba

Yelkenli Patates Salatası tarifi - Oktay Usta

Malzemeler :

* 5 Patates
2 Havuç
1 Kase Kornişon Turşu
1 Tutam Maydanoz
1 Limon
Kaşar Peyniri
Zeytinyağı
Tuz



Hazırlanışı

Patatesleri ve havuçları haşlayın. Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve rendeleyin.Üzerine bir limon sıkın. Zeytinyağını ve tuzunu döküp karıştırın. Havuçları küp küp doğrayın. Turşuyu ve maydanozu da doğrayın.

Bu üç malzemeyi ayrı bir kapta karıştırın. Patatesi uzun bir servis tabağına alıp kayık şekli verin. Kayığın orta kısmına havuçlu karışımı dökün. Kaşar peynirinden üçgen yelken şeklinde parçalar kesin. Kürdana ya da çöp şişe geçirin.

Kayığın orta kısmına yerleştirin. Dilerseniz salatanın kenarlarını da marul yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı