Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

14 Şubat 2014 Cuma

Sevgililer Günü pastası nasıl yapılır?

sevgililer-günü-pastasi-.jpg Sevgililer gününde sevgilinize eşinize sevdiğiniz kişiye bir pasta yapmak istermisiniz bayanlar.Hemde harika kalpli bir pasta tarifi paylaşacağız sizlerle görünümüde tadıda nefis olan sevgililer günü pastası yapılışı aşağıdaki gibidir.

Sevgililer Günü Pastası İçin Gerekli Malzemeler;

Pastamızın Pandispanyası için;


3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı soğuk su,
4 çorba kaşığı tepeleme un,
1 pkt kabartma tozu,

1 pkt vanilya,

Pastamızın Kreması için:


1,5 su bardağı süt,
3 çorbakaşığı şeker,
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 pkt vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağı,
Arası için : Muz ve damla çikolata,
Keki ıslatmak için: 1 su bardağı süt,

Pastamızın Üzeri için:


1 pkt sade krem şanti,
1 su bardağı süt,
gıda boyası




Sevgililer Günü Pastasının Yapılışı;


Öncelikle pandispanyasını hazırlayalım. Önemli bir püf noktası malzemelerin ortam sıcaklığında olması şart. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Önceden ılıtılmış fırınımızda 180 C’ de yaklaşık 30 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişip pişmediğini de kürdanla kontrol edelim. Daha sonra pişen pandispanyayı soğuması için bekleyelim.

Bu sırada pastamızın kremasını hazırlayalım.Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip tel çıpıcıyla sürekli karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ilıması için bir kenarda bekletelim. Krema soğurken sıra geldi kekimize kalp şeklini vermeye. Ben de bir şablon vardı. ona göre kestim. Öncelikle temiz bir kağıt alalım. Kağıdımızı kekimizin boyutlarında keselim. Daha sonra üst kısımlarını kapl şeklinde kesip kalıbımızın üzerine yerleştirip pandispanyamızı kalp şeklinde keselim.

Kalp şeklini alan kekimizi bıçakla ikiye bölelim. İlk katı servis yapacağımız tabağa yerleştirelim. 1 su bardağı sütün yarısını keki ıslatmak için kullanalım. Daha sonra hazırladığımız kremayı üzerine eşit olarak sürelim. (kremadan biraz artıyor ) Daha sonra üzerine kestiğimiz muzları yerleştirelim ve damla çikolata serpiştirelim. 2. katı da üzerine kapatıp kalan süt ile onu da ıslatalım.
Pastamızın üst kreması için ise 1 su bardağı soğuk süt ile sade toz krem şantiyi mikserin yüksek hızında çırpalım. Kremanın yarısını pastamızın üzerine spatül yardımıyla sürelim. Kalan kısmına da çok az kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım. Onu da sıkma torbasına alıp ucuna yıldız uç takıp şekil verelim.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı