Eski zamanlarda tıbbi bir ürün olarak kullanılan sirke, özellikleri ile şaşırtıyor. Modern tıpta dahi kendine özel bir yer edinen sirkenin şifasından en üst seviyede yararlanmak için, sirkenin ev yapımı olmasına dikkat edin. Tüm meyvelerden sirke yapmak mümkündür. Ancak keskin bir sirke elde etmek için, mayalanacak sirkenin içine bir kaşık bal kullanmalısınız. Ayrıca sirke yaparken plastik kap kullanmamaya dikkat edin. Zira plastik kaplarda kansere sebep olan bazı kimyasallar bulunmaktadır.
Sirkenin faydaları:
Faydaları saymakla bitmeyen sirke; Sindirime yardım eder,
kansızlığa iyi gelir, ateşi düşürür, sinirleri rahatlatır, kan
dolaşımını düzenler. Ayrıca yıkadıktan sonra saçlara uygulanan sirke
saçlara canlılık ve parlaklık verdiği gibi, saç dökülmesini de önler. Ev
temizliğinde de sirkeden yararlanılır. Çamaşırların ömrünü
uzatır, bulaşıkları parlatır.
Ev yapımı elma sirkesi
Malzemeler: Bütün elma, üzüm, bal, içme suyu. Yapılışı: Doğal ve
ilaçsız bir şekilde yetişmiş elmaları kabuklarını soymadan
çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün ve 5 litrelik kavanoza yerleştirin.
Üzerine su doldurduğunuz kavanozun içine 3 çorba kaşığı halis bal
koyun. Kapağını kapatıp karanlık ve serin bir yerde 2 ay kadar bekletin.
Kavanozun kapağını açarak süzün ve elma posalarını atın. Süzdüğünüz
sirkeyi tekrar kavanoza doldurun. İçine 2 çorba kaşığı bal ekleyip
kapağını kapatın. Serin bir yerde yeniden beklemeye bırakın. Arada bir
kontrol edin, keskinleştiğinde sirkeniz hazır demektir. Sirkenin
üzerinde oluşan beyaz tabakadan korkmayın. Bunun adı ‘Sirke Anası’dır ve
bir sonraki sirkende maya olarak kullanılabilir. Ancak evde
hazırladığınız sirkenin bozulmaması için çabuk tüketmeye dikkat edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı