eBooks - Tutorials - Audio: Muffins: Everyday Best Book for Cooking: Muffins: Everyday Best Book for Cooking: Quick, Easy and Delicious Muffins, Simple, Healthy and basic Muffin, Sweet and Savory Muffin Rec...
eBooks - Tutorials - Audio Bedava İndir Free DownloadKırık Linkleri @Mi_DeliMiDeli hs. bildirirseniz kısa sürede yenilenecektir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
16 Haziran 2015 Salı
6 Haziran 2015 Cumartesi
Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Yemek pişirme becerisi ne zaman başladı?
Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Yemek pişirme becerisi ne zaman başladı?: Yeni bir araştırma şempanzelerin yemek pişirmek için gereken aklî yeteneklerin çoğuna sahip olduğunu ortaya koydu. Bu da besin...
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine
21 Mayıs 2015 Perşembe
Çorbalar > Mercimek Çorbası
03 Nisan 2013 tarihinde eklendi
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek- 7 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tablet tavuk suyu kalıbı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
çorbalar,
Mercimek Çorbası
Kahvaltılıklar > Kroq Mösyö – Sandviç (Çıtır Tost)
08 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Malzemeler:
Tost ekmeği
Dana jambon
Kaşar peyniri ( Tost yapar gibi dilimlenmiş olacak )
Yumurta
Süt
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Dana jambon
Kaşar peyniri ( Tost yapar gibi dilimlenmiş olacak )
Yumurta
Süt
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kahvaltılıklar
Kahvaltılıklar > Sosisli Omlet
Malzemeler:
2 adet orta boy sosis
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 komposto kaşığı soğan suyu
2 adet çarliston biber
6 adet yumurta
1.5 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tuz
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 komposto kaşığı soğan suyu
2 adet çarliston biber
6 adet yumurta
1.5 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabaklı Omlet
Malzemeler:
1 çay bardağı küçük boy kabak
1 adet küçük boy domates
1 adet taze soğan
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 fincan süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy domates
1 adet taze soğan
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 fincan süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Kalp Sosis
08 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Malzemeler:
– Dilediğiniz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
– Bir yemek kaşığı salça
– Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
– Dondurulmuş elma patates ( istediğiniz kadar )
– Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
– Bir yemek kaşığı salça
– Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
– Dondurulmuş elma patates ( istediğiniz kadar )
– Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Sosisleri baş kısımlarında 2-3 cm’lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.
Kahvaltılıklar > Kızartılmış Mantarlı Ekmek
Malzemeler:
Tost ekmeği
Konserve mantar
Kaşar peyniri
Kırmızı toz biber
İnce ince doğranmış mantarlar
Konserve mantar
Kaşar peyniri
Kırmızı toz biber
İnce ince doğranmış mantarlar
Yapılışı:
Kahvaltılıklar > Kaşarlı Omlet
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 tane yeşil biber
- 2 domates
- kaşar dilimleri
- pul biber
İsterseniz:
- sosis
- sucuk
Malzemeler:
-Hazırlanışı:
1 tane yesil biberi tavada biraz yag ile kavuruyoruz.
Üzerineküçük bir domatesin kabuklarini soyup dograyip koyuyoruz ve tuzunu ilave edip yumusayincaya kadar pisiriyoruz.
3 tane yumurtayi kaseye kirip biraz tuzla iyice çirpiyoruz .
Omlet yapacagimiz tavaya biraz tereyag koyup eritiyoruz ve yumurtalari döküyoruz, yumurtalar biraz pisince yarisina pisirdigimiz domatesleri yayiyoruz.
Üzerine kasar dilimlerini ve pul biberide koyup omletin bos olan kismini üzerine çeviriyoruz.
Kasarlar eriyene kadar ateste tutup sicak sicak servis yapiyoruz.
Isterseniz içerisine sosis, sucuk gibi malzemeleride pisirip koyabilirsiniz.
Üzerineküçük bir domatesin kabuklarini soyup dograyip koyuyoruz ve tuzunu ilave edip yumusayincaya kadar pisiriyoruz.
3 tane yumurtayi kaseye kirip biraz tuzla iyice çirpiyoruz .
Omlet yapacagimiz tavaya biraz tereyag koyup eritiyoruz ve yumurtalari döküyoruz, yumurtalar biraz pisince yarisina pisirdigimiz domatesleri yayiyoruz.
Üzerine kasar dilimlerini ve pul biberide koyup omletin bos olan kismini üzerine çeviriyoruz.
Kasarlar eriyene kadar ateste tutup sicak sicak servis yapiyoruz.
Isterseniz içerisine sosis, sucuk gibi malzemeleride pisirip koyabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Kahvaltı Çeşidi | Pankek
Malzemeler:
- 2 adet yumurta- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pişirme aşamasında kullanmak için sıvı yağ
- Servis önerisi: kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Pankek
16 Mayıs 2015 Cumartesi
Ter lekelerini çıkarmak için aspirin
Ter lekelerini çıkarmak için aspirini kullanın
Sıcak havalarda özellikle koltuk altlarında meydana gelen kıyafetlerdeki ter lekelerinin pratik bir çözümü...
Yaz geldi. Özellikle sıcak havalarda
başımıza gelen kıyafetlerdeki ter lekeleri bütün günümüzü berbat etmeye
yeter de artar bile. Rahat hareket edemeyiz, kollarımızı kaldıramayız...
Kısaca sosyal hayatımızı oldukça olumsuz etkiler.
Ter lekelerinden kurtulmak için size pratik bir formül önereceğiz.
Kıyafetlerdeki ter lekelerine aspirin çözümü
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Ter lekeleri
26 Mart 2015 Perşembe
Etsiz Çiğ Köfte Nasıl Yapılır
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı köftelik ince bulgur,
- 2 su bardağı sıcak su,
- 2 adet soğan,
- 4 diş sarımsak,
- Yarım demet maydanoz,
- 4 adet taze soğan,
- 2 dal taze nane,
- 2 çorba kaşığı biber salçası,
- 1 çorba kaşığı domates salçası,
- Yarım çay bardağı nar ekşisi,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- Yarım limonun suyu,
- 1 çay kaşığı çemen tozu,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pul biber,
- Kimyon.
Etsiz Çiğ Köfte Yapılışı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Çiğ köfte,
Etsiz,
nasıl yapılır
Sebzeli Et Haşlama Tarifi
Bu güzel Sebzeli Et Haşlama tarifini bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağı’na teşekkür ederiz.
Sebzeli Et Haşlama İçin Malzemeler:
- Et,
- 1 adet soğan,
- 3-4 diş sarımsak,
- 2-3 adet havuç,
- 2-3 adet patates,
- Tuz,
- Su.
Sebzeli Et Haşlama Yapılışı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
et yemekleri
25 Mart 2015 Çarşamba
Oktay Usta Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeleri: • 250 gr Dana eti
• 3 Adet büyük boy kemer patlıcan
• 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet domates
• 3 Adet sivri biber
• 1 Tatlı kaşığı domates salçası
• Su
• Tuz
• Çiçek yağı
• Karabiber
Beğendisi İçin Malzemeler:• Közlenmiş patlıcan
• 2 Çorba kaşığı un
• 2 Su bardağı soğuk süt
• 1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz • Karabiber • Çiçek yağı
• 3 Adet büyük boy kemer patlıcan
• 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet domates
• 3 Adet sivri biber
• 1 Tatlı kaşığı domates salçası
• Su
• Tuz
• Çiçek yağı
• Karabiber
Beğendisi İçin Malzemeler:• Közlenmiş patlıcan
• 2 Çorba kaşığı un
• 2 Su bardağı soğuk süt
• 1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz • Karabiber • Çiçek yağı
Yapılışı : Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz.
17 Mart 2015 Salı
Bayat Ekmek ile Yapılacak En Kolay Tarif
Evimizde kalan bayat ekmeklerle hep ne yapacağımızı düşünmüşüzdür. Size bunu uygulayabilecek en kolay ve en lezzetli çözümü sunuyorum. Bayat ekmek dilimlerinize tereyağ ya da margarin sürün. Belirli aralıklarla tepsinize yerleştirin. Aralarına evde ne malzeme koyabilirsiniz. Salam,sucuk, peynir,domates,biber aklınıza ne gelirse. Dizme işlemi bittikten sonra çırpılmış yumurtaları üstüne dökün.En üste de kaşar peyniri serpin ve fırına verin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
bayat ekmek
Sosisli Yufka Börek Yemek Tarifi
En sevilen yemek tarifleri yapımı pratik ve görünümü şık olanlardır. İşte bu tarif tam olarak böyle düşünenlere göre. Çocuklarınıza yemek yemeyi zevke dönüştürmek ve misafirlerinize şık sunumlar hazırlamak istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.Resimde çok basit şekilde anlatılmış ama üstünden geçmek gerekirse; 1 yufkayı ikiye katlayın.Uzun ucuna sosisleri dizin ve sarın.Sonra dilimleyip çöp şişlere geçirin ve kızartın. Dilerseniz yağsız olması için fırına da verebilirsiniz. Yapanların yorumlarını bekliyorum.
basit börek yapımı, börek tarifleri, çıtır börek, ilginç fikir, ilginç tarifler, ilginç yemek tarifleri, kolay börek tarifi, kolay börek yapımı, pratik yemek tarifleri, sosisli börek, yemek tarifi, yufkadan börek
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
basit börek yapımı,
börek tarifleri,
çıtır börek,
ilginç fikir,
ilginç tarifler,
ilginç yemek tarifleri,
kolay börek tarifi,
kolay börek yapımı,
pratik yemek tarifleri,
sosisli börek
21 Şubat 2015 Cumartesi
Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzeme Listesi:
- 1 Paket Margarin (oda sıcaklığında olmalıdır)
- 1 Tane yumurta
- 1 çay bardağı kadar süt
- 1 çay bardağı kadar şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya kullanacağız (isteğe bağlı)
- 1 Pk kabartma tozu
- Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
- Elmalı Kurabiyemizin İç malzemesi:
- 3 Tane orta boy elma
- 1 Çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
- 1 Çay kaşığı tarçın (silme olsun)
- 1 yemek kaşığı şeker kullanacağız
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın,
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
elmalı,
kurabiye,
tarifi,
yemek tarifleri
18 Şubat 2015 Çarşamba
Kol Böreği Tarifi
Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka,
- 1,5 su bardağı süt,
- 2 adet yumurta,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- Beyaz peynir,
- Maydanoz.
Üzeri için:
- Çörekotu,
- susam.
Kol Böreği Nasıl Yapılır
Bir kabın içine sütü, yumurtayı, sıvı yağı koyalım ve çırpalım.
Başka bir kabın içine beyaz peyniri, maydanozu koyalım ve karıştıralım.
Düz bir zemin üzerine bir tane yufkayı serelim.
Sütlü karışımdan yufkanın her tarafına sürelim.
Başka bir yufkayı da yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve sütlü karışımdan sürelim.
Yufkanın her tarafına peynirli maydanozlu karışımdan serpelim.
Yufkaları içe doğru rulo şeklinde katlayalım.
Ortadan ikiye kesip yufkaların üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Bütün yufkaları tepsiye dizdikten sonra üzerine çörek otu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Başka bir kabın içine beyaz peyniri, maydanozu koyalım ve karıştıralım.
Düz bir zemin üzerine bir tane yufkayı serelim.
Sütlü karışımdan yufkanın her tarafına sürelim.
Başka bir yufkayı da yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve sütlü karışımdan sürelim.
Yufkanın her tarafına peynirli maydanozlu karışımdan serpelim.
Yufkaları içe doğru rulo şeklinde katlayalım.
Ortadan ikiye kesip yufkaların üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Bütün yufkaları tepsiye dizdikten sonra üzerine çörek otu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Kol Böreği Tarifi
Hamburger Köftesi Yapılışı
Tadına doyum olmayan ve harika bir lezzeti olan hamburger köftesi yapmak artık çok kolay. Hamburger köftesini çeşitli soslarla daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Evinizde daha sağlıklı ve lezzetli hamburger köftesi yapmak için işte tarifimiz..
Hamburger Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 diş sarımsak,
- 600 gr dana döş kıyma,
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Hamburger Köftesi,
yapılışı
15 Şubat 2015 Pazar
Karides Güveç
Karides Güveç Malzemeleri
500 gr. orta boy karides ( ayıklanmış )
1 adet çarliston biber
200 gr. kültür mantarı ( küçük boy )
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
500 gr. orta boy karides ( ayıklanmış )
1 adet çarliston biber
200 gr. kültür mantarı ( küçük boy )
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber
Hamur için Malzemeler
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber
Hamur için Malzemeler
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
lahmacun
12 Şubat 2015 Perşembe
Fırında Kızarmış Köy Tavuğu
15 yıl kadardır mutfağımızda tavuk pişmiyor. Herkesin B ve AB olduğu bir ev tahmin edeceğiniz üzere. Fakat nasıl olduysa aklımıza düştü köy tavuğu geçenlerde. Biz de Sade Mutfak okurları için tecrübe etmek istedik. Çok şaşırdık, beyaz bildiğimiz tavuk eti meğer neredeyse kahverengi imiş..
Malzemeler:
1 adet köy tavuğu
1 kase ev yoğurdu
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
kaya tuzu, karabiber, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber
1 çay bardağı tavuk suyu
Fırın tepsisine eklemek istediğiniz herhangi yeşillik, havuç, patates, soğan vb.
1 adet köy tavuğu
1 kase ev yoğurdu
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
kaya tuzu, karabiber, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber
1 çay bardağı tavuk suyu
Fırın tepsisine eklemek istediğiniz herhangi yeşillik, havuç, patates, soğan vb.
Tarif:
- Köy tavuğunu dilediğiniz baharatları ekleyerek düdüklü tencerede 2 saat pişirin (Biliyorsunuz köy tavuklarının pişmesi epey vakit alıyor.)
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, tuz, biberiye, kekik, pul biber, zerdeçal, 2 kaşık zeytinyağı ve yarım limonsuyunu karıştırın.
- Haşlanan tavuğu fırın borcamına alın. Borcamın biraz derin olması gerekiyor.
11 Şubat 2015 Çarşamba
Haşlanmış yumurta soymanın kolay yolu
Haşlanmış yumurtayı soymak birçoğumuz için oldukça uğraştırıcı olabiliyor ama herşeyin bir kolay yolu olduğu gibi bunun da çok kolay bir yolu var. İşte oldukça kolay olan o yöntem...
Temel Yumurta Soyma Yöntemi
Yumurtaları kaynatın.
Yumurtları kaynatırken kullandığınız yöntem kabukların daha kolay soyulmasını
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
MALZEMELER
- 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 kg süt
- 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp soğumaya bırakılır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
tarifi,
Yalancı Tavuk Göğsü
28 Ocak 2015 Çarşamba
Kumpir - Kumpir Tarifi
Kumpir
Kumpir Malzemeleri
2 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Kornişon turşu
Konserve mısır
Amerikan salatası
Dilim siyah zeytin
2 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Kornişon turşu
Konserve mısır
Amerikan salatası
Dilim siyah zeytin
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kumpir,
Kumpir Tarifi
Ramazan Tarifleri: Etli ekmek
Malzemeler:
400 gr. yağlı dana kıyma
1 büyük boy kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kıl biber
Ramazan Tarifler: Mantı Tarifi
Malzemeler:
Hamur için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 yumurta
4 çorba kaşığı su
Harç için;
200 gr. kıyma
1 çay kaşığı tuz
Ramazan Tarifleri: Kolay Su Böreği
Malzemeler:
4 adet yufka
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
250 gr. ezilmiş beyaz peynir
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kolay Su Böreği,
Ramazan Tarifleri
Ramazan Tarifleri: Lokma
Malzemeler:
5 su bardağı (500 gr. ) un
1 çorba kaşığı kuru maya
½ çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
½ su bardağı ılık süt
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı ayçiçek yağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Lokma,
Ramazan Tarifleri
Ramazan Tarifleri: Pişi
Malzemeler:
15 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Ramazan Tarifleri: Mahlepli Kandil Simidi
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kandil Simidi,
Mahlepli,
Ramazan Tarifleri
Ramazan Tarifleri : Çiğ Börek (Çibörek)
Çiğ Börek Malzemeleri
3 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Aldığı kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Aldığı kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ramazan Tarifleri : Tahinli Çörek
Tahinli Çörek Malzemeleri
3 bardak un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
50 gr. tereyağı
1 paket kuru maya
3 bardak un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
50 gr. tereyağı
1 paket kuru maya
Ramazan Tarifleri : Karadeniz Pidesi (Kıymalı / Peynirli)
Karadeniz Pidesi Hamur İçin Malzemeler
2,5 bardak su (450 ml)
750 gr. un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
2,5 bardak su (450 ml)
750 gr. un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Ramazan Tarifleri
Ramazan Tarifleri : Sarıyer Böreği Ramazan Tarifleri : Sarıyer Böreği
Sarıyer Böreği Malzemeleri
Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
4-5 bardak süt
1 tutam tuz
İç Harcı için Malzemeler
Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
4-5 bardak süt
1 tutam tuz
İç Harcı için Malzemeler
Pırasalı Börek
Pırasalı Börek Malzemeler ( 6-8 kişilik )
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak fazla su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak fazla su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Pırasalı Börek
Mayalı Tam Buğday Ekmeği
Ön mayalı – Tam Buğday Ekmeği ( 4-6 kişilik / 3 saat )
Ön maya için Malzemeler
145 gr. tam buğday unu
1 çay kaşığı kuru maya
145 gr. ılık su
Hamur için Malzemeler
435 gr. tam buğday unu
2 çay kaşığı kuru maya
Ön maya için Malzemeler
145 gr. tam buğday unu
1 çay kaşığı kuru maya
145 gr. ılık su
Hamur için Malzemeler
435 gr. tam buğday unu
2 çay kaşığı kuru maya
Pırasalı Mısır Unlu Börek – Karmaca
Pırasalı Mısır Unlu Börek – Karmaca Malzemeleri
4 adet iri pırasa – ince kıyılmış
3 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı süt
150 gr beyaz peynir
4 adet iri pırasa – ince kıyılmış
3 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı süt
150 gr beyaz peynir
Peynirli Otlu Lokmalar
Peynirli Otlu Lokmalar Malzemeleri
500 gr. mayalanmış ekmek hamuru
100 gr. az tuzlu keçi peyniri – çok sert olmasın
500 gr. mayalanmış ekmek hamuru
100 gr. az tuzlu keçi peyniri – çok sert olmasın
Peynirli Mini Pideler
Peynirli Mini Pideler Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı çörekotu
Hamuru için Malzemeler
5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı çörekotu
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
mahlep,
maya,
peynir,
peynirli pide,
pide,
süt,
tarif,
un,
yemek,
yemek tarifleri,
yoğurt,
Yumurta
Lahmacun tarifi - Lahmacun nasıl yapılır
Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Lahmacun nasıl yapılır,
Lahmacun tarifi
Uygulamalı El Emeği (Artisan) Ekmek yapımı
Adım Adım Uygulamalı El Emeği (Artisan) Ekmek yapımında Üç Tip ekmek uygulaması yapılacaktır:
Bunlar sırasıyla:
Kıtır Kabuklu Ekşi Mayalı Somun Ekmekleri
Yumuşak Kabuklu Ekşi Mayalı Köy Ekmeği
Kıtır Kabuklu Ekşi Mayalı Köy Ekmeği
Her üç uygulamada yer alan ekmeklerde Un, su, tuz, ekşi maya ve başlayanlar için süre bakımından yardımcı olması amacıyla İnstant Maya kullanılmıştır.
Ekşi Mayası olmayan Ekmek Dostları için ekşi maya olarak bire bir kullanılabilecek Ön Maya tarifi verilecektir.
Öncelikle bilinmesi gereken; evde ekmek yapmanın zor tarafı olmadığıdır. Sadece konuya yabancı olmaktan kaynaklanan ve bir kaç uygulama sonrası ortadan kalkacak bir "acemilik" söz konusudur ki, bu da doğaldır. Aşağıda anlatılan kısımlar dikkatle uygulandığında ve video görüntüleri incelendiğinde aynı ekmeklerin yapılmaması için bir sebep yoktur.
Eşinizi, çocuklarınızı ve sevdiklerinizi böylesi lezzetlerle tanıştırmak ve unutulmazları yeniden yaşamak için doğrusu bu ödenmesi gereken çok küçük bir bedeldir.
mayalı hamur nasıl yapılır
Un, su, maya ve tuz bir araya getirilmiş
Bu hamur için kullanılan malzemeler un, su, maya ve tuz’dur. Bu malzemelerin her biri belirli oranda
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)