Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Haziran 2015 Salı

eBooks - Tutorials - Audio: Muffins: Everyday Best Book for Cooking

eBooks - Tutorials - Audio: Muffins: Everyday Best Book for Cooking:   Muffins: Everyday Best Book for Cooking: Quick, Easy and Delicious Muffins, Simple, Healthy and basic Muffin, Sweet and Savory Muffin Rec...



Image 





 eBooks - Tutorials - Audio Bedava İndir Free DownloadKırık Linkleri @Mi_DeliMiDeli hs. bildirirseniz kısa sürede yenilenecektir.

6 Haziran 2015 Cumartesi

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Yemek pişirme becerisi ne zaman başladı?

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Yemek pişirme becerisi ne zaman başladı?: Yeni bir araştırma şempanzelerin yemek pişirmek için gereken aklî yeteneklerin çoğuna sahip olduğunu ortaya koydu. Bu da besin...





Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

21 Mayıs 2015 Perşembe

Çorbalar > Mercimek Çorbası


mercimek-corbasi-tarifi
03 Nisan 2013 tarihinde eklendi

Malzemeler:

- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 7 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tablet tavuk suyu kalıbı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:

Ayvalık Tostu Tarifi


Malzemeler :
  • Ayvalık tost ekmeği
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Yeşil biber
  • Domates
  • Tereyağı
Hazırlanışı :

Kahvaltılıklar > Kroq Mösyö – Sandviç (Çıtır Tost)


Kroq Mösyö - Sandviç
08 Nisan 2010 tarihinde eklendi

Kroq Mösyö - SandviçMalzemeler:

Tost ekmeği
Dana jambon
Kaşar peyniri ( Tost yapar gibi dilimlenmiş olacak )
Yumurta
Süt
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Kahvaltılıklar > Domates Dolması



Domates DolmasıMalzemeler:

Domates
Beyaz Peynir
Nane
Kekik
Pulbiber
Maydonoz

Yapılışı:

Kahvaltılıklar > Sosisli Omlet



Sosisli Omlet

Sosisli OmletMalzemeler:

2 adet orta boy sosis
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 komposto kaşığı soğan suyu
2 adet çarliston biber
6 adet yumurta
1.5 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tuz

Yapılışı:

Kabaklı Omlet




Kabaklı OmletMalzemeler:

1 çay bardağı küçük boy kabak
1 adet küçük boy domates
1 adet taze soğan
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 fincan süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Kalp Sosis



Kalp Sosis
08 Nisan 2010 tarihinde eklendi

Malzemeler:

– Dilediğiniz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
– Bir yemek kaşığı salça
– Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
– Dondurulmuş elma patates ( istediğiniz kadar )
– Patatesleri kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Sosisleri baş kısımlarında 2-3 cm’lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.

Kahvaltılıklar > Kızartılmış Mantarlı Ekmek



Kızartılmış Mantarlı EkmekMalzemeler:

Tost ekmeği
Konserve mantar
Kaşar peyniri
Kırmızı toz biber
İnce ince doğranmış mantarlar

Yapılışı:

Kahvaltılıklar > Kaşarlı Omlet


kasarli-omlet

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 domates
  • kaşar dilimleri
  • pul biber

İsterseniz:

  • sosis
  • sucuk

Malzemeler:

- 

Hazırlanışı:

1 tane yesil biberi tavada biraz yag ile kavuruyoruz.
Üzerineküçük bir domatesin kabuklarini soyup dograyip koyuyoruz ve tuzunu ilave edip yumusayincaya kadar pisiriyoruz.
3 tane yumurtayi kaseye kirip biraz tuzla iyice çirpiyoruz .
Omlet yapacagimiz tavaya biraz tereyag koyup eritiyoruz ve yumurtalari döküyoruz, yumurtalar biraz pisince yarisina pisirdigimiz domatesleri yayiyoruz.
Üzerine kasar dilimlerini ve pul biberide koyup omletin bos olan kismini üzerine çeviriyoruz.
Kasarlar eriyene kadar ateste tutup sicak sicak servis yapiyoruz.
Isterseniz içerisine sosis, sucuk gibi malzemeleride pisirip koyabilirsiniz.
Afiyet olsun...


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Kahvaltı Çeşidi | Pankek


Malzemeler:

- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pişirme aşamasında kullanmak için sıvı yağ
- Servis önerisi: kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde

16 Mayıs 2015 Cumartesi

Ter lekelerini çıkarmak için aspirin



Ter lekelerini çıkarmak için aspirini kullanın

Sıcak havalarda özellikle koltuk altlarında meydana gelen kıyafetlerdeki ter lekelerinin pratik bir çözümü...

Yaz geldi. Özellikle sıcak havalarda başımıza gelen kıyafetlerdeki ter lekeleri bütün günümüzü berbat etmeye yeter de artar bile. Rahat hareket edemeyiz, kollarımızı kaldıramayız... Kısaca sosyal hayatımızı oldukça olumsuz etkiler.
Bir de bu lekeyi çıkartma sorunu var. Özellikle en sevdiğiniz elbisenizse ter lekelerine maruz kalan 2 kat daha titiz davranmalısınız.
Ter lekelerinden kurtulmak için size pratik bir formül önereceğiz.
Kıyafetlerdeki ter lekelerine aspirin çözümü

26 Mart 2015 Perşembe

Etsiz Çiğ Köfte Nasıl Yapılır


Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler


  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur,
  • 2 su bardağı sıcak su,
  • 2 adet soğan,
  • 4 diş sarımsak,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 4 adet taze soğan,
  • 2 dal taze nane,
  • 2 çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • Yarım limonun suyu,
  • 1 çay kaşığı çemen tozu,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber,
  • Kimyon.

Etsiz Çiğ Köfte Yapılışı

Şambalı Tatlısı Tarifi


Şambalı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un,
  • 2,5 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı Zeytinyağı,
  • yarım çay bardağı süt,
  • 2 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • limon kabuğu
Üzeri İçin:
  • 50 gr badem
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı su,

Sebzeli Et Haşlama Tarifi


Sebzeli Et Haşlama Tarifi
Bu güzel Sebzeli Et Haşlama tarifini bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağı’na teşekkür ederiz.

Sebzeli Et Haşlama İçin Malzemeler:

  • Et,
  • 1 adet soğan,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 2-3 adet havuç,
  • 2-3 adet patates,
  • Tuz,
  • Su.

Sebzeli Et Haşlama Yapılışı

25 Mart 2015 Çarşamba

Oktay Usta Hünkar Beğendi Tarifi


Malzemeleri: • 250 gr Dana eti
• 3 Adet büyük boy kemer patlıcan
• 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet domates
• 3 Adet sivri biber
• 1 Tatlı kaşığı domates salçası
• Su
• Tuz
• Çiçek yağı
• Karabiber
Beğendisi İçin Malzemeler:• Közlenmiş patlıcan
• 2 Çorba kaşığı un
• 2 Su bardağı soğuk süt
• 1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz • Karabiber • Çiçek yağı
Hünkar Beğendi
Yapılışı : Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz.

17 Mart 2015 Salı

Bayat Ekmek ile Yapılacak En Kolay Tarif


Evimizde kalan bayat ekmeklerle hep ne yapacağımızı düşünmüşüzdür. Size bunu uygulayabilecek en kolay ve en lezzetli çözümü sunuyorum. Bayat ekmek dilimlerinize tereyağ ya da margarin sürün. Belirli aralıklarla tepsinize yerleştirin. Aralarına evde ne malzeme koyabilirsiniz. Salam,sucuk, peynir,domates,biber aklınıza ne gelirse. Dizme işlemi bittikten sonra çırpılmış yumurtaları üstüne dökün.En üste de kaşar peyniri serpin ve fırına verin.
lşjk

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Sosisli Yufka Börek Yemek Tarifi


En sevilen yemek tarifleri yapımı pratik ve görünümü şık olanlardır. İşte bu tarif tam olarak böyle  düşünenlere göre. Çocuklarınıza yemek yemeyi zevke dönüştürmek ve misafirlerinize şık sunumlar hazırlamak istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.Resimde çok basit şekilde anlatılmış ama üstünden geçmek gerekirse; 1 yufkayı ikiye katlayın.Uzun ucuna sosisleri dizin ve sarın.Sonra dilimleyip çöp şişlere geçirin ve kızartın. Dilerseniz yağsız olması için fırına da verebilirsiniz. Yapanların yorumlarını bekliyorum. :)
jnıjn
 basit börek yapımı, börek tarifleri, çıtır börek, ilginç fikir, ilginç tarifler, ilginç yemek tarifleri, kolay börek tarifi, kolay börek yapımı, pratik yemek tarifleri, sosisli börek, yemek tarifi, yufkadan börek

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

21 Şubat 2015 Cumartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi



Malzeme Listesi:

  • 1 Paket Margarin (oda sıcaklığında olmalıdır)
  • 1 Tane yumurta
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 çay bardağı kadar şeker
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya kullanacağız (isteğe bağlı)
  • 1 Pk kabartma tozu
  • Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
  • Elmalı Kurabiyemizin İç malzemesi:
  • 3 Tane orta boy elma
  • 1 Çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
  • 1 Çay kaşığı tarçın (silme olsun)
  • 1 yemek kaşığı şeker kullanacağız

Nasıl Yapılır:
  • Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın,

18 Şubat 2015 Çarşamba

Kol Böreği Tarifi


Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Beyaz peynir,
  • Maydanoz.
Üzeri için:
  • Çörekotu,
  • susam.

Kol Böreği Nasıl Yapılır

Bir kabın içine sütü, yumurtayı, sıvı yağı koyalım ve çırpalım.
Başka bir kabın içine beyaz peyniri, maydanozu koyalım ve karıştıralım.
Düz bir zemin üzerine bir tane yufkayı serelim.
Sütlü karışımdan yufkanın her tarafına sürelim.
Başka bir yufkayı da  yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve sütlü karışımdan sürelim.
Yufkanın her tarafına peynirli maydanozlu karışımdan serpelim.
Yufkaları içe doğru rulo şeklinde katlayalım.
Ortadan ikiye kesip yufkaların üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Diğer yufkalara da aynı  işlemi yapalım.
Bütün yufkaları tepsiye dizdikten sonra üzerine çörek otu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında  yufkaların üzeri kızarana kadar pişirelim.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Kol Böreği Tarifi

Hamburger Köftesi Yapılışı


Hamburger Köftesi Tarifi
Tadına doyum olmayan ve harika bir lezzeti olan hamburger köftesi yapmak artık çok kolay. Hamburger köftesini çeşitli soslarla daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Evinizde daha sağlıklı ve lezzetli hamburger köftesi yapmak için işte tarifimiz..

Hamburger Köftesi Tarifi İçin Malzemeler


  • 1 adet orta boy soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 600 gr dana döş kıyma,

15 Şubat 2015 Pazar

Karides Güveç


Karides Güveç
Karides Güveç Malzemeleri
500 gr. orta boy karides ( ayıklanmış )
1 adet çarliston biber
200 gr. kültür mantarı ( küçük boy )
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
 

Lahmacun



Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber

Hamur için Malzemeler
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )

12 Şubat 2015 Perşembe

Fırında Kızarmış Köy Tavuğu




15 yıl kadardır mutfağımızda tavuk pişmiyor. Herkesin B ve AB olduğu bir ev tahmin edeceğiniz üzere. Fakat nasıl olduysa aklımıza düştü köy tavuğu geçenlerde. Biz de Sade Mutfak okurları için tecrübe etmek istedik. Çok şaşırdık, beyaz bildiğimiz tavuk eti meğer neredeyse kahverengi imiş..
Malzemeler:
1 adet  köy tavuğu
1 kase ev yoğurdu
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
kaya tuzu, karabiber, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber
1 çay bardağı tavuk suyu
Fırın  tepsisine eklemek istediğiniz herhangi yeşillik, havuç, patates, soğan vb.
Tarif:
  1. Köy tavuğunu dilediğiniz baharatları ekleyerek düdüklü tencerede 2 saat pişirin (Biliyorsunuz köy tavuklarının pişmesi epey vakit alıyor.)
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, tuz, biberiye, kekik, pul biber, zerdeçal, 2 kaşık zeytinyağı ve yarım limonsuyunu karıştırın.
  3. Haşlanan tavuğu fırın borcamına alın. Borcamın biraz derin olması gerekiyor.

11 Şubat 2015 Çarşamba

Haşlanmış yumurta soymanın kolay yolu



Haşlanmış yumurtayı soymak birçoğumuz için oldukça uğraştırıcı olabiliyor ama herşeyin bir kolay yolu olduğu gibi bunun da çok kolay bir yolu var. İşte oldukça kolay olan o yöntem...

Temel Yumurta Soyma Yöntemi

  1. Yumurtaları kaynatın.

Yumurtları kaynatırken kullandığınız yöntem kabukların daha kolay soyulmasını

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 
MALZEMELER
  • 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp soğumaya bırakılır.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kumpir - Kumpir Tarifi



Kumpir

Kumpir
Kumpir Malzemeleri
2 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Kornişon turşu
Konserve mısır
Amerikan salatası
Dilim siyah zeytin

Ramazan Tarifleri: Etli ekmek




Malzemeler:

400 gr. yağlı dana kıyma
1 büyük boy kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kıl biber

Ramazan Tarifler: Mantı Tarifi




Malzemeler:

Hamur için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 yumurta
4 çorba kaşığı su
Harç için;
200 gr. kıyma
1 çay kaşığı tuz

Ramazan Tarifleri: Kolay Su Böreği




 Malzemeler:

4 adet yufka
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
½  su bardağı sıvıyağ
250 gr. ezilmiş beyaz peynir
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Ramazan Tarifleri: Lokma




 Malzemeler:

5 su bardağı (500 gr. ) un
1 çorba kaşığı kuru maya
½ çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
½ su bardağı ılık süt
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı ayçiçek yağı

Ramazan Tarifleri: Pişi




 Malzemeler:

15  çorba kaşığı un
6  çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Ramazan Tarifleri: Mahlepli Kandil Simidi




Malzemeler: 

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Ramazan Tarifleri : Çiğ Börek (Çibörek)


çiğ börek
Çiğ Börek Malzemeleri
3 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Aldığı kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 

Ramazan Tarifleri : Tahinli Çörek


tahinli çörek
Tahinli Çörek Malzemeleri
3 bardak un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
50 gr. tereyağı
1 paket kuru maya

Ramazan Tarifleri : Karadeniz Pidesi (Kıymalı / Peynirli)


karadeniz pidesi peynirli
Karadeniz Pidesi Hamur İçin Malzemeler
2,5 bardak su (450 ml)
750 gr. un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

Ramazan Tarifleri : Sarıyer Böreği Ramazan Tarifleri : Sarıyer Böreği



sarıyer böreği
Sarıyer Böreği Malzemeleri
Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
4-5 bardak süt
1 tutam tuz

İç Harcı için Malzemeler

Pırasalı Börek


pırasalı börek
Pırasalı Börek Malzemeler ( 6-8 kişilik )
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak fazla su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mayalı Tam Buğday Ekmeği


tam buğday ekmeği
Ön mayalı – Tam Buğday Ekmeği ( 4-6 kişilik / 3 saat )

Ön maya için Malzemeler
145 gr. tam buğday unu
1 çay kaşığı kuru maya
145 gr. ılık su

Hamur için Malzemeler
435 gr. tam buğday unu
2 çay kaşığı kuru maya

Pırasalı Mısır Unlu Börek – Karmaca



pırasalı mısır unlu börek karmaca
Pırasalı Mısır Unlu Börek – Karmaca Malzemeleri
4 adet iri pırasa – ince kıyılmış
3 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı süt
150 gr beyaz peynir

Peynirli Otlu Lokmalar


Peynirli Otlu Lokmalar
Peynirli Otlu Lokmalar Malzemeleri
500 gr. mayalanmış ekmek hamuru
100 gr. az tuzlu keçi peyniri – çok sert olmasın

Peynirli Mini Pideler


Peynirli Mini Pideler
Peynirli Mini Pideler Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı çörekotu

Lahmacun tarifi - Lahmacun nasıl yapılır


Lahmacun

Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan

Uygulamalı El Emeği (Artisan) Ekmek yapımı



Adım Adım Uygulamalı El Emeği (Artisan) Ekmek yapımında Üç Tip ekmek uygulaması yapılacaktır:

Bunlar sırasıyla:


Kıtır Kabuklu Ekşi Mayalı Somun Ekmekleri



Yumuşak Kabuklu Ekşi Mayalı Köy Ekmeği


Kıtır Kabuklu Ekşi Mayalı Köy Ekmeği


Her üç uygulamada yer alan ekmeklerde Un, su, tuz, ekşi maya ve başlayanlar için süre bakımından yardımcı olması amacıyla İnstant Maya kullanılmıştır.

Ekşi Mayası olmayan Ekmek Dostları için ekşi maya olarak bire bir kullanılabilecek Ön Maya tarifi verilecektir.

Öncelikle bilinmesi gereken; evde ekmek yapmanın zor tarafı olmadığıdır. Sadece konuya yabancı olmaktan kaynaklanan ve bir kaç uygulama sonrası ortadan kalkacak bir "acemilik" söz konusudur ki, bu da doğaldır. Aşağıda anlatılan kısımlar dikkatle uygulandığında ve video görüntüleri incelendiğinde aynı ekmeklerin yapılmaması için bir sebep yoktur.

Eşinizi, çocuklarınızı ve sevdiklerinizi böylesi lezzetlerle tanıştırmak ve unutulmazları yeniden yaşamak için doğrusu bu ödenmesi gereken çok küçük bir bedeldir.

mayalı hamur nasıl yapılır


Hamur_nasil_yapilir1
Mutfaklarımızda hazırladığımız hamurlar, kullanım amaçlarına göre çok çeşitlidir. Hamur yoğururken kullandığımız katkı malzeme, sertlik derecesi ve hamuru olgunlaştırmak için seçilen yöntem hazırlanan hamura özellik verir. Normal ekmek, ramazan pidesi, köy ekmeği, börek, kek, lokma, milföy, mantı, kurabiye, bisküvi, krep ve daha sayamadığım onlarca çeşit hamur işleri için kullanılan hamur, farklı malzeme ve yöntemlerle hazırlanır. Kendim burada mayalı hamuru anlatmaya çalışacağım. Bu hamur mutfaklarımızda genel maksat için kullanıma uygundur.
Un, su, maya ve tuz bir araya getirilmiş
Hamur_nasil_yapilir2
Mayalı Hamur:
Bu hamur için kullanılan malzemeler un, su, maya ve tuz’dur. Bu malzemelerin her biri belirli oranda