Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2015 Perşembe

Kalp Sosis



Kalp Sosis
08 Nisan 2010 tarihinde eklendi

Malzemeler:

– Dilediğiniz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
– Bir yemek kaşığı salça
– Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
– Dondurulmuş elma patates ( istediğiniz kadar )
– Patatesleri kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Sosisleri baş kısımlarında 2-3 cm’lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.

Kesik uçları dış taraftan tersine döndererek birbirlerine kürdanla tutturun.
Bu aşamada sosilerde kırılmalar olabilir.
Bu sebeple yavaşça ve esneterek kıvırın.
Kürdanı çıkarınca açılmasınlar diye, uç kısımlarını yumurta akına batırın ve yapışmayan bir tavaya koyacağınız yağda önlü arkalı kızartın.
Kızaran sosisleri ister aynı tavada ister başka bir tencerede salça ilavesi ile biraz daha kızarttıktan sonra, sıcak su ilave ederek, sosislerin salçalı su içinde iyice pişmesini sağlayın.
Elma patatesleri kızartarak servis tabağına alın.
Sosileri fazla sularını süzerek, patateslerin üzerine yerleştirin.
Mümkün olduğu kadar sıcak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**