Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

18 Şubat 2015 Çarşamba

Kol Böreği Tarifi


Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Beyaz peynir,
  • Maydanoz.
Üzeri için:
  • Çörekotu,
  • susam.

Kol Böreği Nasıl Yapılır

Bir kabın içine sütü, yumurtayı, sıvı yağı koyalım ve çırpalım.
Başka bir kabın içine beyaz peyniri, maydanozu koyalım ve karıştıralım.
Düz bir zemin üzerine bir tane yufkayı serelim.
Sütlü karışımdan yufkanın her tarafına sürelim.
Başka bir yufkayı da  yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve sütlü karışımdan sürelim.
Yufkanın her tarafına peynirli maydanozlu karışımdan serpelim.
Yufkaları içe doğru rulo şeklinde katlayalım.
Ortadan ikiye kesip yufkaların üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Diğer yufkalara da aynı  işlemi yapalım.
Bütün yufkaları tepsiye dizdikten sonra üzerine çörek otu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında  yufkaların üzeri kızarana kadar pişirelim.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Kol Böreği Tarifi