Malzeme Listesi:
- 1 Paket Margarin (oda sıcaklığında olmalıdır)
- 1 Tane yumurta
- 1 çay bardağı kadar süt
- 1 çay bardağı kadar şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya kullanacağız (isteğe bağlı)
- 1 Pk kabartma tozu
- Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
- Elmalı Kurabiyemizin İç malzemesi:
- 3 Tane orta boy elma
- 1 Çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
- 1 Çay kaşığı tarçın (silme olsun)
- 1 yemek kaşığı şeker kullanacağız
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
- Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınızla harmanlayın.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30 cm civarında açın, sekize bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
- Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
- Not: Hamuru açarken fazla kalın açmamaya çalışın kullanılan kabartma tozu ile de fırında şişmektedir. Onu göze alarak yaklaşık 2-3mm kalınlığında açınız.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı