Haşlanmış yumurtayı soymak birçoğumuz için oldukça uğraştırıcı olabiliyor ama herşeyin bir kolay yolu olduğu gibi bunun da çok kolay bir yolu var. İşte oldukça kolay olan o yöntem...
Temel Yumurta Soyma Yöntemi
Yumurtaları kaynatın.
Yumurtları kaynatırken kullandığınız yöntem kabukların daha kolay soyulmasını
sağlayabilir. Bunun için bir tencereye koyduğunuz yumurtaların üzerine iki santim olana kadar su doldurun ve karbonat ekleyerek 12 dakika boyunca kaynatın.- Sodalı bikarbonat yumurta akının pH seviyesini yükseltir, bu da soyarken kabuk ve zara daha az yapışmasına neden olur.
- Taze yumurtanın soyulması, yumurta küçük olduğu için biraz daha zor olur. Bu nedenle yumurta haşlarken 3-5 günlük yumurta tercih edilmelidir.
…
Yumurtaları soğutun.
Yumurtaların haşlanması bittiğinde, tencerenin suyunu boşaltın ve soğuk su ile doldurun. İsterseniz suya buz küpleri ekleyebilirsiniz. Soğuk su yumurtanın kabuk içinde kalmasına neden olur ve bu da yumurtanın daha kolay soyulmasını sağlar.
…
Her iki ucundan kabuğu kırın.
Yumurtalar soğuduktan sonra, sudan alın ve biraz kağıt havluyla kurulayın. Yumurtayı elinize alarak tezgahın üst kısmında sert bir yüzeye sıkıca tutarak vurun. Diğer tarafına da aynı işlemi uygulayın.
- Yumurtanın alt tarafında bulunan alanda hava kabarcığı vardır. Bunu ezdikten sonra yumurtayı soymak daha kolay olacaktır.
- Yumurtayı sert bir yüzeyde kırmak yerine, kabuğu çıkarmak için bir çorba kaşığının arkasını kullanabilirsiniz.
…
Yumurtayı soyun.
Yumurta alt tarafından başlayarak parmaklarınızın uç kısımları ile yumurtayı soyun. Pürüzsüz bir şekilde yumurta akını ortaya çıkarmak için yumurta zarını da soymalısınız. Eğer haşlanmış yumurta yeterince kaynatılmış ve soğutulmuşsa, kabuk kolayca çıkmalıdır.
[YÖNTEM-2] Yuvarlama Yöntemi
Yumurtaları kaynatın ve soğutun.
Yumurta kaynatmak ve soğutmak için temel haşlama yönteminde özetlenen adımları aynen kullanın.
…
Yumurtayı her iki ucundan kırın.
Yumurtalar soğuduktan sonra, yumurtayı elinize alarak tezgah üzerinde sert bir yere her iki ucunu vurarak kırın.
…
Yumurtayı yuvarlayın.
Yumurtanın yan tarafını bir tezgah üzerine koyun ve avucunuzla birlikte yumurtanın üst kısmına sıkıca bastırın. Kabuğun çatlamış olduğu, kırık kabuğun yumurta akını oluşturan yüzeye yeterince baskı yapmalısınız.
…
Yumurtayı ılık suya batırarak soyun.
Yumurtanın yan tarafından kırılan kabuğun bir bölümünü soymak için başparmaklarınızı kullanın. Tüm kabuk bir saniyeden daha kısa sürede soyulmalıdır.
[YÖNTEM-3] Sallama Yöntemi
Yumurtaları kaynatın.
Yumurtalar kaynadıktan sonra, kaptaki kaynar suyu dökün ve kaba soğuk su doldurun. Daha sonra yumurtaları soğumaya bırakın.
…
Yumurtaları tencere içerisine alarak kapağı kapatın.
Yumurtaları küçük bir tencere içerisine alarak tencerenin kapağını kapatın ve daha sonra tencereyi kuvvetlice sallayın.
…
Kabuktan tamamen ayırın.
Tencerenin kapağını açtığınızda yumurta kabukları birçok parçaya ayrılacaktır. Sonra kırık kabukları yumurtadan kolayca ayırabilirsiniz. Bu, kabukları çıkarmak için çok hızlı ve kolay bir yöntemdir, ancak hasar görmüş yumurtalarla karşılaşabilirsiniz.
[YÖNTEM-4] Kaşık Yöntemi
Yumurtaları haşlayın ve soğutun.
Yukarıdaki temel haşlama yönteminde belirtilen adımları uygulayarak yumurtaları kaynatın ve ardından soğutun.
…
Yumurtaları kırın.
Kabuğu kırmak ve hava baloncuğunu yok etmek için yumurtanın alt taraf ucuna sıkıca vuracağınız bir kaşık kullanın.
…
Kaşığı yumurta ve kabuk arasında kaydırın.
Bunu yaptıktan sonra, sadece yumurtayı dışarı çıkarmanız yeterli olacaktır.
- Bir yumurtayı soymak için bu yöntem çok hızlıdır, ancak küçük bir uygulama gerektirebilir.
- İşlem sırasında yumurtaya zarar vermemeye dikkat edin ve dışarı çıkardığınızda yumurtayı elinizden kaydırmayın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Haşlanmış yumurta soymanın kolay yolu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı