Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

12 Şubat 2015 Perşembe

Fırında Kızarmış Köy Tavuğu




15 yıl kadardır mutfağımızda tavuk pişmiyor. Herkesin B ve AB olduğu bir ev tahmin edeceğiniz üzere. Fakat nasıl olduysa aklımıza düştü köy tavuğu geçenlerde. Biz de Sade Mutfak okurları için tecrübe etmek istedik. Çok şaşırdık, beyaz bildiğimiz tavuk eti meğer neredeyse kahverengi imiş..
Malzemeler:
1 adet  köy tavuğu
1 kase ev yoğurdu
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
kaya tuzu, karabiber, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber
1 çay bardağı tavuk suyu
Fırın  tepsisine eklemek istediğiniz herhangi yeşillik, havuç, patates, soğan vb.
Tarif:
  1. Köy tavuğunu dilediğiniz baharatları ekleyerek düdüklü tencerede 2 saat pişirin (Biliyorsunuz köy tavuklarının pişmesi epey vakit alıyor.)
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, tuz, biberiye, kekik, pul biber, zerdeçal, 2 kaşık zeytinyağı ve yarım limonsuyunu karıştırın.
  3. Haşlanan tavuğu fırın borcamına alın. Borcamın biraz derin olması gerekiyor.
  4. Tavuğu hazırladığınız sosla iyice ovalayın, üzerine biraz tereyağı gezdirin. İri parçalı kaya tuzu serpiştirin.
  5. Borcama 3 kepçe kadar veya 1 çay bardağı tavuk suyu ekleyin.
  6. Dilerseniz tavuğun etrafına patates, soğan gibi sebzeler yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 190derece fırında 30-40 dk kadar, üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Soslanmış Tavuğumuz fırına girmeye hazır.
Fırında nar gibi kızaran köy tavuğumuz
Gerçek Tavuğun rengi.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**