Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

21 Şubat 2015 Cumartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi



Malzeme Listesi:

  • 1 Paket Margarin (oda sıcaklığında olmalıdır)
  • 1 Tane yumurta
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 çay bardağı kadar şeker
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya kullanacağız (isteğe bağlı)
  • 1 Pk kabartma tozu
  • Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
  • Elmalı Kurabiyemizin İç malzemesi:
  • 3 Tane orta boy elma
  • 1 Çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
  • 1 Çay kaşığı tarçın (silme olsun)
  • 1 yemek kaşığı şeker kullanacağız

Nasıl Yapılır:
  • Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
  • Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınızla harmanlayın.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30 cm civarında açın, sekize bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
  • Not: Hamuru açarken fazla kalın açmamaya çalışın kullanılan kabartma tozu ile de fırında şişmektedir. Onu göze alarak yaklaşık 2-3mm kalınlığında açınız.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**