Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

15 Şubat 2015 Pazar

Lahmacun



Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber

Hamur için Malzemeler
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )
3-4 gr. yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tutam şeker
Hamuru için, suyun içinde maya ve şekeri karıştırın. Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu dökün. Çatal yardımıyla undan parçalar alarak karıştırın. Daha sonra elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin. Hamur yumuşak bir hamur kıvamında olmalı… En az yarım saat mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken; iç harcı için kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, biber salçası, pul biber, toz kırmızı biber ve tuzu, 2 yemek kaşığı suyla beraber bir kaba alın ve iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın.
Her bir bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlak açın. Açtığınız hamurlara iç harcı kaşığın tersiyle veya elinizle yayın.
Fırını 220 derecede ısıtın, Lahmacunları kızgın fırında yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Sıcak olarak, yanında yeşillik ve limon ile servis edin.
Lahmacun

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**