Köfte yaparken kullanacağınız bayat ekmekleri et suyu ile ıslatırsanız köfte daha lezzetli olur.
Malzemeler 4 Kişilik
- 350 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 3-4 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 3-4 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım su bardağı su
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam karabiber
- Yeterince tuz
- Beşamel sos için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Yeterince tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarif
35 Dakika
- Soğanı soyup rendeleyin.
- Ekmekleri suyla ıslatıp suyunu sıkın.
- Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.
- Geniş bir kabın içinde yumurtayı, kıymayı, ekmekleri, soğanı, tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Köfteden küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
- Salçayı suda eritip köftelerin üzerine dökün, ardından önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, içine un ilave edip kavurmaya başlayın.
- Un kavrulunca içine azar azar süt ekleyip karıştırın.
- Tuzunu da ilave edip koyu bir kıvama gelene kadar pişirin.
- Beşamel sosu köftelerin üzerine dökün.
- Üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı