Revaninin üzerini hindistan cevizi ile süslemeyi unutmayın.
Malzemeler 4 Kişilik
- 1,5 kahve fincanı irmik
- 1,5 kahve fincanı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı margarin
- 5 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- Şerbeti için:
- Yarım limon suyu
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Tarif
45 Dakika
- Yumurtaların sarılarını yarım su bardağı toz şekerle iyice çırpın. Ardında içine irmik ve un ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir yerde yumurtaların beyazlarını bir tutam tuz ekleyip köpürene kadar çırpın ve irmikli karışıma erimiş margarin ile birlikte azar azar ekleyip karıştırın.
- Karışımı yağlayıp unladığınız fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
- Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu da ekleyin.
- Revani piştikten sonra şerbeti sıcak olarak üzerinde gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı