Hamuru yoğururken elinizi unlamayı unutmayın
Malzemeler 4 Kişilik
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Tarif
25 Dakika- Unu tezgaha boşaltın; içine tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Karışımın içine ılık su ilave edip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerine nemli bir örtüp 1 saat dinlendirin.
- 1 saat sonunda kabaran hamuru dikkatlice yoğurup şekil verin ve yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
- Yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp hamurun üzerine sürün.
- Üstüne çörek otu ve susam serpiştirin.
- Hamuru bu şekilde 1 saat daha bekletin.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı