Bu çorbanın yanına yoğurt ekleyerek de servis yapabilirsiniz.
Malzemeler 6 Kişilik
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı erişte
- Yeteri kadar su
- Yeterince karabiber
- Yeterince tuz
Tarif
40 Dakika
- Yemeği hazırlamadan 1 gece önce bir kaba mercimekleri ekleyip, üzerini 4-5 parmak geçecek kadar ılık su ilave edin. Tuzunu ve yarım yemek kaşığı zeytinyağını da koyduktan sonra beklemeye alın.
- Ertesi gün ıslatılmış mercimekleri sudan çıkarıp yemeği pişireceğiniz tencereye alın ve yine üzerini 4-5 parmak geçecek kadar ılık su, tuz ve aynı ölçüde zeytinyağı ilave edin. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Sonra ocağın altını kapatın ve üzerine yarım çay bardağı soğuk su gezdirin, 1 kere karıştırıp siyah suyunun çıkması için kenarda beklemeye alın.
- Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Tencerede yağı kızdırın ve soğanları hafifçe kavurun.
- Soğanlara salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından öbür tencerede beklettiğiniz mercimeği süzüp bu karışıma ilave edin.
- Üzerine 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra kaynamasını bekleyin.
- Çorba kaynamaya başlarken erişteleri de ekleyip 10 dakika daha orta ateşte kaynatın.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı