Şehriyeli Pilav
1-2 gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, içine 2-3 yemek kaşığı su katıp karıştırmadan kısık ateşte ısıtın.Malzemeler 4 Kişilik
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- Yeterince tuz
Tarif
30 Dakika- Pirinci ayıklayın ve ılık tuzlu suda bekletin.
- Tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kavurun.
- Arpa şehriyeler pembeleşince içine suyunu süzdüğünüz pirinçleri atın ve 1-2 defa karıştırın.
- Bir kenarda suyu ısıtın ve pirinçlerin üzerine ilave edin.
- En son tuzunu da kattıktan sonra kısık ateşte pilavlar suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavlar pişince ocaktan alın ve tencere ile kapak arasına kağıt havlu koyup 10 dakika demlendirin.
- Servis tabağına almadan önce ezmeden karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı