Hamurları tavaya sıkacağınız zaman yağın ılık olmasına dikkat edin
Malzemeler 12 Kişilik
- 1,5 kahve fincanı tereyağı
- 12 kahve fincanı su
- 5,5 kahve fincanı un
- 6 adet yumurta
- 3 su bardağı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı limon suyu
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Tarif
25 Dakika
- Şerbeti için şekerle 6 kahve fincanı suyu kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin, 1-2 defa daha kaynattıktan sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
- Tencerede tereyağını eritin ve yağ kızınca içine tuz ve kalan suyu ilave edin.
- Su kaynayınca unu ekleyin ve tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Hamur tencereye yapışmayacak hale geldiğinde ocaktan alın.
- Hamur soğuyunca içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın.
- Hamuru ucu kalın delikli ve tırtıllı bir sıkma torbasına boşaltın.
- Hamurları her defasında 7-8 adet olacak şekilde içinde ılık sıvı yağ bulunan tavaya parmak kalınlığında ve 4 cm uzunluğunda sıkın.
- Tavayı kısık ateşe koyun, hamurlar biraz kabarınca ateşi biraz daha yükseltin ve pembeleşinceye kadar kızartın.
- Hamurlar kızarınca bir kenara alın ve yağı süzülünce hazırladığınız şerbetin içine atın.
- Hamurlar şerbeti iyice emince içinden alın ve servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı