Patlıcan lapası yanıkların üzerine konduğunda iyileşmesini hızlandırır
Malzemeler 4 Kişilik
- 1 kg orta boy patlıcan
- Yarım kg kuşbaşı koyun eti
- 3 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 7 adet sivri biber
- 4 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
Tarif
60 Dakika
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin. Suyunu sıkıp kağıt havluyla kurulayın.
- Eti yıkayıp 10 dakika haşlayın.
- Başka bir tencerede margarini eritip ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Et, salça, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin.
- Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, patlıcanları kızartın.
- Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin.
- Sivri biberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın.
- Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışımı yayın. Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı