Kaşar peyniri yerine dil peyniri de kullanabilirsiniz.
Malzemeler 6 Kişilik
- 3 adet yufka
- 100 gr pastırma
- 100 gr kaşar peyniri
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 5-6 dal maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ
Tarif
10 Dakika
- Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
- Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin.
- Kaşar peyniri ve pastırmayı da küçük parçalara bölün.
- Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın, ardından tüm malzemeyi bir araya getirip karıştırın.
- Yufkaları önce ikiye bölün, sonra 4 eşit üçgen olacak şekilde kesin.
- Her bir üçgenin geniş olan tarafına hazırladığınız harçtan yerleştirin, kenarlarından içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarın.
- Tavada yağı kızdırın ve börekleri her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın.
- Kızaran börekleri kağıt havlu serili bir tepsiye yerleştirip fazla yağlarını çektirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı