Patatesin daha çabuk haşlanması için üzerinde bıçakla delikler açın
Malzemeler 4 Kişilik
- 400 gr kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- 5 adet orta boy patates
- 3 adet orta boy domates
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 çay bardağı mısır
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeterince karabiber
- Yeterince tuz
Tarif
35 Dakika
- Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencerede sıvı yağı kızdırın, içine soğanları ilave edip kavurmaya başlayın.
- Soğanlar pembeleşmeden önce kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice kavurun.
- Patatesleri iyice yıkayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun, içine sıcak süt, tuz ve tereyağı ilave edip ezerek püre haline getirin.
- Kıymayı fırın tepsisinin tabanına yerleştirin, üzerine mısır, domates ve bezelye ekleyin.
- Sebzelerin de üzerine hazırladığınız patates püresini yayın.
- En üste rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı