Misafirlerinize künefenin yanında mutlaka su ikram edin.
Malzemeler 12 Kişilik
- 1 kg tel kadayıf
- 1 kg toz şeker
- 250 gr tuzsuz tereyağı
- 1 litre su
- 1 kg toz şeker
- 400 gr tuzsuz dil peyniri
Tarif
40 Dakika
- Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın, koyu bir kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Kadayıfı önce elinizle ufalayın ardından tereyağı ile ovalayıp tepsiye dizin ve ateşte kızartmadan kurutun.
- Daha sonra tekrar elle iri irmik haline gelen kadar ovalayın.
- Kadayıfın yarısını tepsiye yayın ve üzerini iyice bastırın.
- Daha sonra üzerine dil peynirlerini yerleştirin ve kalan kadayıfla üstünü kapatıp tekrar iyice bastırın.
- Ocağın üzerinde kısık ateşte her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.
- Künefe piştikten sonra şerbeti üzerine dökün.
- Künefe şerbeti iyice çekince ve soğuyunca servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı