Bu tatlının üzerine karamel sos da ekleyerek servis yapabilirsiniz
Malzemeler 6 Kişilik
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Sosu için:
- 3 su bardağı su
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket toz meyve suyu
Tarif
35 Dakika
- Bir tencerede sütü, irmiği ve şekeri pişinceye kadar karıştırın.
- Ocaktan almadan önce limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin. 1-2 kere daha karıştırdıktan sonra servis tepsisine yayın ve soğumaya bırakın.
- Başka bir tencerede toz meyve suyunu, suyu, nişastayı ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin.
- Jöle kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve soğuttuğunuz tatlının üzerine dökün.
- Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı