Bezelyeli Pilav
Pilav pişirirken lapa olmaması için çok fazla karıştırmayın.
Malzemeler 4 Kişilik
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeterince tuz
Tarif
30 Dakika
- Pirinci yıkayıp tuzlu ılık suda yarım saat bekletin.
- Tencerede tereyağını eritin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri kavurmaya başlayın.
- Pirinçler kavrulunca içine sıcak suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Kırmızı biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
- Tavada sıvı yağı kızdırın ardından biberleri kavurmaya başlayın.
- Biberlere bezelyeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Daha sonra karışımı pişen pilavın üzerine ilave edip kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı