Bir kase kuru incir ile bir kase süt aynı miktarda kalsiyum içerir.
Malzemeler 6 Kişilik
- 30 adet kuru incir
- 1 su bardağı ceviz içi
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı ince çekilmiş yeşil fıstık içi
Tarif
30 Dakika
- İncirleri akşamdan yıkayıp, ıslatın.
- Ertesi gün süzüp sap kısımlarından oval olarak kesin ve içini çıkartın.
- İri çekilmiş ceviz içiyle incir içlerini doldurup tepsiye dizin.
- Su ve toz şekeri kaynatıp, şurubu hazırlayın. İncirlerin üzerine gezdirerek dökün.
- Cevizler pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika orta ısılı fırında pişirin.
- Arzuya göre incir tatlısının üzerine ince çekilmiş yeşil fıstık serpin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı