Pişmesine yakın içine ince kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.
Malzemeler 8 Kişilik
- 2 su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gr mantar
- 1 tutam karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3,5 su bardağı su
- Yeterince tuz
Tarif
35 Dakika
- Pirinçleri ayıklayın ve tuzlu ılık suda yarım saat bekletin.
- Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın.
- Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Mantarları ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edin.
- Pilavı pişireceğiniz tencerede kalan tereyağını eritin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip çok az kavurun.
- Pilav kavrulunca üzerine su ve mantarları ekleyin, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra kapak ile tencere arasına kağıt havlu koyup demlenmesini sağlayın.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı