Güvecin kapağı kapalı olmalı, yemek pişerken asla hava almamalıdır.
Malzemeler 4 Kişilik
- Yarım kg dana eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1 tutam kırmızı pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik
- Yeterince tuz
Tarif
60 Dakika
- Etleri yıkayın, doğrayın ve güvecin içine aktarın.
- Etleri orta ateşte sularını salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
- Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
- Biberleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve ince uzun doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp küpler halinde doğrayın.
- Etlerin içine doğradığınız sebzeleri, tereyağını, tuzu ve baharatlarını ilave edip kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı