* Acı seviyorsanız içine bütün halde acı kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler 6 Kişilik
- Yarım kg mantar
- Yarım kg bezelye
- 4-5 yaprak ıspanak
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeterince karabiber
- Yeterince tuz
Tarif
35 Dakika- Mantarları ayıklayıp yıkayın, ardından doğrayın ve tuzlu limonlu suda bekletin.
- Patatesi soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Ispanakları bol suda yıkayıp doğrayın.
- Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
- Domatesi ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin.
- Tencerede yağı kızdırın, içine soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca salçayı, domatesleri ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Daha sonra suyunu süzdüğünüz mantarları ilave edin, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra bezelyeleri, ıspanakları, tat vermesi için sarımsakları, tuzu, karabiberi ve suyu ilave edin.
- Sebzeleri kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı