Köfte ve patatesten vazgeçemiyorsanız bu yemeği mutlaka deneyin
Malzemeler 5 Kişilik
- Yarım kg kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta
- 4-5 dilim bayat ekmek içi
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 dal maydanoz
- 3 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
Tarif
40 Dakika
- Bir kapta ekmek içlerini 1 bardak su ile ıslatın. İçine kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve yumurta ekledikten sonra iyice yoğurun.
- Ardından bir bütün olarak yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
- Diğer tarafta patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri soyup bir kaba alın. İçine süt, 2 yemek kaşığı margarin ve yeteri kadar tuz ekleyerek iyice ezip püre haline getirin.
- Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarini eritin. Rendelediğiniz soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı unu da ilave edip kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı salçayı da kattıktan sonra iyice karıştırın.
- En son 2 su bardağı suyu da ilave ettikten sonra unun topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
- Köfte piştikten sonra dilimleyin. Dilimlediğiniz köfteleri yeniden fırın tepsisine dizi üzerlerine püre koyun, pürenin üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Hazırladığınız sosu da köftelerin arasına döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı