Üzerini dilimlenmiş meyvelerle de süsleyebilirsiniz.
Malzemeler 5 Kişilik
- 10 adet güllaç yaprağı
- 8-10 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı ince kıyılmış badem
- Arzuya göre gül suyu
- Tencerede sütü kaynatın, kaynadıktan sonra içine şeker ilave edip 1 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
- Tepsiye güllaç yapraklarını teker teker koyun ve üzerlerine kepçe yardımıyla ılık sütten dökün, bir sonraki güllaç yaprağını tepsiye koymadan önce tepsideki güllaç yaprağının sütle iyice yumuşamasını bekleyin.
- 5 tane güllaç yaprağından sonra üzerlerine dövülmüş cevizi gezdirin, ardından kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak üstlerine dizin.
- Kalan sütü de güllaçların üzerine boşalttıktan sonra ince kıyılmış bademlerle süsleyin.
- Güllaç yaprakları sütü iyice çektikten sonra buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.
- Arzu ederseniz servis yaparken üzerine gül suyu ekleyin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı