Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Simit Tadında Mayasız Poğaça Tarifi

Simit Tadında Mayasız Bomba Poğaça FotoÄŸrafTarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
50 gr. yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Un ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı )
İÇİ İÇİN;

Tavada Balon Ekmekler

Tavada Balon Ekmekler FotoÄŸrafTarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
7 su bardağı un
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

10 Mayıs 2018 Perşembe

Beze (Mereng)

yumurta beyazı beze arda nın mutfağı ile ilgili görsel sonucu

Beze (Mereng) Malzemeler: 6 adet yumurta beyazı 400 gr toz şeker 2-3 yemek kaşığı çikolata sos 2-3 yemek kaşığı vişne reçeli Hazırlanışı: Küçük bir sos tenceresinin içerisine yaklaşık iki parmak kadar su koyun ve düşük ısıda kaynamaya bırakın. Yumurta beyazlarını bir karıştırma kabının içerisine koyup, sos tenceresinin üzerine yerleştirin. Yumurtalarınızın taze olması mereng yaparken önemli bir püf noktadır. Karıştırma kabına koyduğunuz yumurta beyazlarını sürekli çırpmaya başlayın, ufak ufak kabarcıklar oluşmaya başladığında şekerinizi yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin.

21 Nisan 2018 Cumartesi

Yumurta Üzerindeki Kodlar Ne Anlama Geliyor?

Satın aldığınız yumurtaların bazılarının üzerinde çeşitli kodlar görüyor olmalısınız. Bazısında dedik ama aslında bu artık bir zorunluluk.
2017 sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla artık yumurta üreticileri, "yetiştirme metodu kodu"nu yumurtalara basmak zorunda. Aksi takdirde kod olmayan yumurtalar satılmayacak.
Peki nedir bu yetiştirme metodu kodu? Biz tüketici olarak bu anlamsız gibi görünen sayılardan ve harflerden ne anlamalı ve yumurtaları neye göre seçmeliyiz?

Yumurtanın kalitelisi nasıl anlaşılır?

gidahatti
Bu yeni uygulamaya göre yumurtaların üzerinde dört farklı üretim kodu bulunuyor. Bu kodlar yumurtanın alındığı tavuğun cinsi ve kalitesini anlatıyor aslında.

Lokanta usulü ezogelin çorbası


Lokanta usulü ezogelin çorbasının evdekinden farklı olmasının sebebi ne?

lokanta-usulu-ezogelin-corbasi-puf-noktalari
Gücünü kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten alan ezogelin çorbasını eğer dışarıda bir mekanda içiyorsanız tanelerinin daha az ağzınıza geldiğini, kıvamının daha yoğun olduğunu fark etmiş olmalısınız. Lezzetiyle de fark yaratan lokanta usulü ezogelin çorbasının kusursuz kıvamı ve lezzeti için lokanta mutfaklarında kullanılan bazı olmazsa olmaz püf noktaları var.

Yumurtanızın kıvamı

Yumurtanızın kıvamını belirlemek için bu dakikalarda pişirebilirsiniz



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Eve Sinen Balık Kokusundan Kurtulmak İçin Pratik Bilgiler

Balık avlama mevsimi açılır açılmaz tavada, mangalda, fırında ya da buğulama fark etmez; balığın her türünü yemeyi ve soframıza enfes mezeler ve salatalar eşliğinde konuk etmeyi çok seviyoruz.
Ama her ne kadar evde balık pişirmek ve yemek keyifli olsa da sonrasında eve sinen o geçmek bilmez balık kokusu bizi rahatsız ediyor. Hatta çoğu kişi sırf bu yüzden evde balık yapmaktan çekiniyor. Ancak doğru pratik bilgileri bildiğiniz takdirde balık pişirdikten sonra kolaylıkla eve sinen balık kokusundan kurtulabilir ve doyasıya balık yiyebilirsiniz.
Yani diyeceğimiz o ki koku yapacak diye balık pişirmekten ve yemekten çekinmeyin. Bu hayatta her şeyin bir çaresi var 

Balık kızarttıktan sonra bir tencereye sirke veya limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatın


Tavadaki kızgın yağa 4-5 dilim limon koyun

19 Mart 2018 Pazartesi

Acıbadem Kurabiyesi

acıbadem kurabiyesi
Acıbadem Kurabiyesi Malzemeleri ( 4 kişilik / 20 dakika )
200 gr. toz badem
250 gr. pudra şekeri
90 gr. un
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
3-4 damla acıbadem esansı
 
Sunum için Malzemeler
Pudra şekeri – kurabiyeleri bulamak için
Pudra şekeri – kurabiyeleri bulamak için
10-12 adet bütün badem – kabuksuz0-12 adet bütün badem – kabuksuz
Tüm malzemeyi karıştırın ve homojen bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Geniş bir kaba pudra şekeri ekleyin.
Bir kaşık yardımı ile harçtan bir kaşık alıp pudra şekerli kaba koyun.
İyice pudra şekerine bulayın.
Izgara telinin üzerine yağlı kâğıt yerleştirin.
Pudra şekerine bulanmış kurabiyeleri yağlı kâğıdın üzerine aralıklar bırakarak dizin.
Üzerlerine birer tane baden koyarak içine bastırın.
180 C önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Acıbadem Kurabiyesi*

6 Mart 2018 Salı

Kazaklar Evde Nasıl Temizlemeli?

Kazaklar Evde Nasıl Temizlemeli?kazaklar
  • Kazakları yıkarken; renk ve desen ayırt etmeksizin kazağı ters çevirmelisiniz. Böylece dış yüzeyini korumaya almış olursunuz.
  • Kazaklar kesinlikle yüksek ısılarda yıkanmamalıdır. Yüksek ısı kazağın yıpranmasına ve küçülmesine neden olur. Kazakların yıkama derecesi genelde 30 derece olmalı; leke varsa ve çok gerekiyorsa en fazla 40 dereceye çıkılmalıdır.
  • Kazakları ister elde ister makinede yıkarken; kesinlikle çamaşır suyu içerikli deterjanlardan uzak durulmalıdır. Son zamanlarda sık sık kullanılan sıvı deterjanlar uygun olabilir.

Yünlüler Nasıl Yıkanır


Yünlüler Nasıl Yıkanır

Kullanışı rahat ve temizliği hassas olan yünlüler nasıl yıkanır? Çekmiş yün kazak olayına son vermek için okumaya devam edin!

Önerimiz

Yün halınızdaki lekeler için 1 ölçek sirke ve 3 ölçek ılık su hazırlayıp yumuşak bir temizlik bezi yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Kış mevsiminde en çok tercih edilen kıyafet türüdür yünlüler. Kazaklar, atkılar bereler hem bizi sıcak tutarlar hem de şık görünürler. Peki kullanımı kadar temizliği de hassas olan yün kazak nasıl yıkanır? Bu konuda sizinle işinize yarayabilecek bilgiler paylaşmak istiyoruz.
  • İlk olarak hatırlamanız gereken, normal çamaşırlarınız için kullandığınız deterjanı yünlüler için kullanmamanız gerektiğidir. Deterjanın yapısı, hassas olan yünlülerin dokusuna zarar verir. Bu yüzden yünlüler için özel olarak üretilmiş hassas yapıdaki sıvı deterjanları tercih etmelisiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken ikinci nokta ise, evinizdeki suyun kireç oranıdır. Kireçli sular yünlü ve hassas çamaşırlarınızın sertleşmesine ve zarar görmesine sebep olur. Bunu engellemek için çamaşır makinenize yıkamadan kireç önleyici tabletlerden eklemeyi deneyebilirsiniz.
  • Yünlülerinizi çamaşır makinesinde yıkarken, en fazla 30 derece ve hassas/narin yıkama ayarında olması gerekmektedir.

21 Kasım 2017 Salı

Tahinli Cevizli Sarma

Görüntünün olası içeriği: tatlı ve yiyecekTahinli Cevizli Sarma
Malzemeler;
Hamuru için;
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tutam tuz
7 su bardağı un
1 yemek kaşığı un – yoğurmak için
Arası için;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
Üzeri için;

Tahin Pekmezli Kek


Görüntünün olası içeriği: yiyecekTahin Pekmezli Kek
Malzemeler;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
½ su bardağı tahin
½ su bardağı üzüm pekmezi
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı süt
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
Hazırlanışı;
Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtayı toz şeker iyice eriyip kabarana kadar çırpın. Üzerine

10 Kasım 2017 Cuma

Balığın faydasını artıracak 6 önemli öneri

Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden Alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balık, özellikle de bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmada etkili rol oynuyor. Ancak uzmanlara göre, balığın sağlık etkisini artırmak için bazı noktalara özen göstermekte fayda var.

  • Sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirten Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, en yüksek faydayı sağlayabilmek için de doğru hazırlanması ve doğru tüketilmesinin önemini vurguluyor.

31 Ekim 2017 Salı

Kahvaltılık Börek Tadında Krep Tarifi



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Yapılışı Çok Kolay Olan Bu Krepi Muhakkak Denemelisiniz.

Hamur Yoğrulmadan Sadece Karıştırarak -Muhteşem PAMUK SÜNGER ÇÖREK▪Masma...



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



➡250 ml su bardağı
Buyrun malzemeler👇
💙2 Yumurta (birtanesinin sarısı yüzeyine sürülmek üzere ayrilicak )
💙1 su bardağı Süt (ılık)


Akşamdan Mayalı Hamur Hazırlama / Düğüm Açma Çörek Tarifi | Ayşenur Altan



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Farklı mayalı hamurları da bu sekilde hazırlayabilirsiniz.

Mayalı Düğüm Açma Çörek için malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt


Paskalya Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (27.03.2016)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Paskalya Çöreği Malzemeleri
1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su


Kabarma Garantili Kek Tarifi - Arda'nın Mutfağı



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kabarma Garantili Kek
Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz kakao
2-3 yemek kaşığı süt

Kuru Üzümlü Kurabiye


Kuru Üzümlü Kurabiye Malzemeleri
250 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
3 adet yumurta – birisinin sarısı üzeri için ayırılacak
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kuru üzüm
6 su bardağı un
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile şeker hafif eriyene kadar çırpın.
Ardından kuru üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
Bu karışıma un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.

14 Eylül 2017 Perşembe

Kıymalı Bohça Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (03.05.2015)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kıymalı Bohça Çöreği Malzemeleri

Hamuru için malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı yoğurt


Ay Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (06.06.2015)



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android



Ay Çöreği Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı sıvıyağ


Ay Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (06.06.2015)



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android



Ay Çöreği Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı sıvıyağ


29 Haziran 2017 Perşembe

Kararan Fayans Aralarını Temizleme

Kararan Fayans Aralarını Temizleme

Kararan fayans aralarını temizleme yöntemlerini sitemizden öğrenebilirsiniz. Fayan araları nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız buyrun sitemize.
Temiz görünen fayans zeminleri elde etmenin sırrı, kararan fayans aralarını tam anlamıyla temizlemekte saklıdır. Banyo

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Çilek Reçeli nasıl Yapılır ?

İlgili resim
Çilek Reçeli nasıl Yapılır
Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 2 kilo küçük boy kokulu çilek
  • 2 kilo toz şeker
  • 1 tane limonun suyu veya 2 çay kaşığı limon tuzu 
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır 
Çilek Reçeli Tarifi 
  • Çilekleri bol su ile zedelemeden yıkayarak temizleyin , yapraklarını düzgünce keserek

8 Mayıs 2017 Pazartesi

En iyi Çin Yemek Tarifleri- The Ultimate Chinese Cookbook


The Ultimate Chinese Cookbook: The Best Chinese Recipes Book Ever 

Image 


Who isn’t a fan of Chinese food? With this new book, The Ultimate Chinese Cookbook: Best Chinese Recipes Book Ever, you can enjoy one of the best free Chinese cookbooks out there whenever your heart desires. Unlike other free Chinese cookbooks available today, you will not find one that is packed full of Chinese

2 Mayıs 2017 Salı

Taze nanenin saplarını atmayıp toprağa dikip filizlendirebilirsiniz.

Genellikle taze nanenin yaprakları yenir, sapları atılır. Oysa nanenin saplarını saksıya veya bahçeye ekerek kolayca filizlendirebilirsiniz. Böylece naneye ihtiyacınız olduğunda dalından koparılmış taze nane yiyebilirsiniz. Peki nane sapları nasıl ekilir, nasıl filizlendirilir? 
Yapraklarını Kullandığınız Taze Nanenin Saplarını Toprağa Ekerseniz Filizlenir    -  Sibel Göktürk #yemekmutfak
Bunun için yıkanmamış nane sapları kullanılmalıdır.

31 Mart 2017 Cuma

Kırmızı Pancarın Yaprağından ve Saplarından Nasıl Faydalanırız?

Kırmızı Pancarın Yapragından ve Saplarından`da Faydalanalım

Kirmizi Pancar Yapragi Saplarindan Yapilan Borani
Pancar yapraklarini sap kisimlarindan ayiralim.
Saplari tum olarak dogramadan haslayalim
Haslanan saplari suzgece alalim suyunu dokmeyelim

18 Mart 2017 Cumartesi

How to Make a Heart Shaped Egg - Valentines Day

 Kalp şeklinde yumurta yapmak oldukça basit..İster kahvaltıda isterseniz salatalarınızı süslerken kullanabilirsiniz..

Bunun için karton meyva suyu kutusu, kalın lastik ve bir adet çubuk yeterli..Tabi yumurtayı unutmayalım..:)

25 Şubat 2017 Cumartesi

Hamur mayaları / İnstant maya ve kuru maya arasındaki fark nedir?

Hamur mayaları ile ilgili görsel sonucuHamur işlerini yaparken belkide en çok mayalara ihtiyaç duyarız. Ekmeğimizin, hamur işlerimizin kabarması yumuşak olması için maya olmazsa olmazdır. Sık sık instant maya,yaş maya diye tariflerde bahsediyoruz. Peki bu

EKŞİ MAYA YAPIMI VE EKŞİ MAYALI EKMEK

Ekşi mayanın hazırlanması gayet kolay.Sadece biraz uzun zamanda oluyor.ekşi mayayı annemden öğrendiğimden beri kaç kez yaptım hatırlamıyorum.Bolca yapıp dilimliyorum.dondurucuya atıp,ihtiyacım kadarını çıkararak kullanıyorum.Eğer genzinizde çocukluğunuzdan kalan bir köy ekmeği kokusu varsa,işte bu ekmek o kokuyu  ve lezzeti size yeniden yaşatacak.Ayrıca meşhur vakfı kebir ekmeğide bildiğim kadarıyla  ekşi maya ile yapılıyor…
MALZEMELER
1 su bardağı çok ekşi yoğun ayran
Tam buğday unu(ağartılmamış)un
 tuz
YAPILIŞI
İyice ekşimiş olan ayranınızla içine bir fiske tuz atarak krep hamuru kıvamında bir hamur

17 Şubat 2017 Cuma

Pancar Turşusu Yapılışı

Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg pancar,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 5 diş sarımsak,
  • Su.
Pancar Turşusu Tarifi


Pancar Turşusu Yapılışı

Pancarları yıkayıp, tencereye koyalım.

14 Şubat 2017 Salı

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi Yapılışı

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufkayı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Üzerine sürerken yumurta sarısı
İÇ HARCI
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 kase beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 avuç kaşar rendesi

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi Yapılışı

Öncelikle bu böreğin el açması lezzetinde olduğunu söylemeliyim siz söylemezseniz hiç kimse hazır yufkayla yaptığınızı kesinlikle anlamayacaktır .Önce kendinize bir deneyin daha sonra iftar misafiri sofralarınıza koyacağınıza emin olun.

1 Şubat 2017 Çarşamba

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



El Açması Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır 
Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Puf Puf kabaran nefisss borek tarifi ustelik çok kolay ve pratik



*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

25 Ocak 2017 Çarşamba

Bulaşık Makinesi Çalışma Prensibi


Bulaşık Makinesi Çalışma PrensibiFotoğraf
1. İçine su alıyor.
2. En alttaki yuvarlak bölgede bulunan elektrikli tesisat ile suyu ısıtıyor.
3. Otomatik olarak deterjan kapağını açıyor. Deterjan sıcak suyun içine dökülüyor.
4. Üst rafın altında ve en altta bulunan pervaneler yardımı ile deterjanlı sıcak suyu bulaşıklara püskürtüyor.

Kıymalı Semsek (Kızartma Börek)


Kıymalı Semsek (Kızartma Börek)Fotoğraf
Malzemeler Hamuru için;
4 yemek kaşığı yoğurt
4 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi için;
400 gram orta yağlı kıyma
2 orta boy çok ince doğranmış kuru soğan
1 demet maydanoz(ince doğranmış)
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber

12 Ocak 2017 Perşembe

AVCI BÖREĞİ

 
AVCI BÖREĞİ

Malzemeler;
3 adet böreklik yufka
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
3 adet yumurta
galeta unu

8 Ocak 2017 Pazar

Elmalı Puf Kurabiye

Malzemeler:elmali_kurabiye_puf_kurabiye
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un (gerekirse 1 çay bardağı daha)
  • 125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

7 Ocak 2017 Cumartesi

Evde Simit Nasıl Yapılır

Simit Tarifi İçin Malzemeler

1.5 su bardak ılık süt,
1.5 su bardak ılık su,
Yarım su bardağı sıvı yağı,

3 Ocak 2017 Salı

Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)


Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)
Malzemeler Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
20 gram yas maya
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
600 gram dana kıyma
2 adet yeşil sivri biber

Pırasalı Peynirli Kol Böreği

Pırasalı Peynirli Kol Böreği ( Çıtır Çıtır )
Malzemeler
4 adet taze yufka
İç harcı için;
5 adet pırasa ( Ben sadece beyaz kısmını kullandım)
İstediğiniz çeşit bir peynir
Zeytinyağı
Tuz
Şeker ( bir çimdik )( damak tadınıza göre kullanmayabilirsiniz)
Karabiber
Pulbiber
Sosu için;
1 su bardağından bir parmak eksik soda ( maden suyu)
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı ( sosu için kullandığımız yumurta akının sarısını kullanıyoruz)
Susam
Çörekotu
İsteseniz bir parça dikdörtgen şekilde milföy hamuru( ince şeritler halinde kesilerek kullanılacak)

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )
Malzemeler
6 tane yufka
1 su bardağı süt
125 gram tereyağı
İçi için:
9- 10 tane orta boy haşlanmış patates
1 büyük kuru soğan
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Sıvı yağ
Üzerine sürmek:
İçin yumurta sarısı
Hazırlanışı Selam arkadaşlar sizlerle bugün puf puf kabaran çok lezzetli 👌👌😋😋 her daim elinizin altında hazır kurtarıcı bir börek tarifi paylaşmak istiyorum çayınız demlenene kadar hazır mutlaka deneyin 🌴 önce iç

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği
Malzemeler Hamuru:
Çeyrek yaş maya
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 çay bardağı un
Yufkalara sürmek için:

Kıymadan Döner Yapımı

Kıymadan Döner Yapımı (Hazırdan Daha Lezzetli)
Malzemeler
1 kilo orta yağlı dana kıyma
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
1 orta boy soğan
2. 5 tatlı kaşığı tuz