Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Ocak 2017 Salı

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )
Malzemeler
6 tane yufka
1 su bardağı süt
125 gram tereyağı
İçi için:
9- 10 tane orta boy haşlanmış patates
1 büyük kuru soğan
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Sıvı yağ
Üzerine sürmek:
İçin yumurta sarısı
Hazırlanışı Selam arkadaşlar sizlerle bugün puf puf kabaran çok lezzetli 👌👌😋😋 her daim elinizin altında hazır kurtarıcı bir börek tarifi paylaşmak istiyorum çayınız demlenene kadar hazır mutlaka deneyin 🌴 önce iç
malzemesini hazırlayalım ben patatesli tercih ettim siz istediğiniz içle hazırlayabilirsiniz 🌴 her türlü içle çok güzel oluyor. Patatesleri haşlayın soyun çatalla ezin soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağda kavurun, patatesleri ekleyin, tuz ,karabiber,kırmızı biber ekleyip karıştırın altını kapatın 🌿yufkaların iki tanesini arasına bir şey sürmeden üst üste tezgaha serin, eritilmiş tereyağı ve ılık sütü karıştırın üsteki yufkaya bu karışımdan bolca sürün, sonra dört parmak genişliğinde kesin ucuna iç harcını koyun üçgen şeklinde sarın 👇👇👇 diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın, sardığımız börekleri bir süzgeçe koyun sudan geçirin sonra buzdolabı poşetine 5- 6 tane üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin buzluğa kaldırın,👇👇👇 kullanacağınız zaman çıkarıp buzunun açılmasına izin vermeden yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin 🌴 isterseniz üzerine yumurta yerine eritilmiş tereyağı da sürebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😋👌 Eğer buzluğa kaldırmadan hemen pişirecekseniz gene sudan geçirin ☺

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**