Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Ocak 2017 Salı

Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)


Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)
Malzemeler Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
20 gram yas maya
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
600 gram dana kıyma
2 adet yeşil sivri biber

2 büyük kuru soğan
5 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolu domates salçası
1 kutu domates konservesi (400 gram)
1 adet domates
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
Hazırlanışı Hamuru için un hariç bütün malzemeler bir kabin içine eklenip karıştırılır. Un ilave edilerek orta kıvamda bir hamur yoğrulur. Bir kuru bez örtülür ve 30 dakika dinlendirilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır. Geniş bir kabin içine kıyma alınır ve bütün sebzeler rondodan geçirilir. Domates konservesi dahil. Salça ve baharatlar ilave edilir ve güzelce elle yoğrulur ve böylece bütün malzemeler birbirine karışmış olur. Dinlenen hamur 16 eşit parçaya bölünür ve beze yapılır. Kuru bir bezin üzerine dizilir ve üzeri bir poşet ile kapatılır (kabuk bağlamasın diye). 10 dakika dinlenen bezenin biri alınır ve tezgahın üzerinde uzunlamasına merdane ile açılır. İki beze açıldıktan sonra tepsiye yerleştirilir ve iç harçtan her tarafına sürülür. Aynı şekilde bezeler ve iç harcı bitene kadar devam edilir. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kızarana kadar pişirilir. İki tepsi kullanılırsa daha çabuk lahmacunlar pişip biter :-) Afiyet olsun!
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**