Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

7 Ocak 2017 Cumartesi

Evde Simit Nasıl Yapılır

Simit Tarifi İçin Malzemeler

1.5 su bardak ılık süt,
1.5 su bardak ılık su,
Yarım su bardağı sıvı yağı,

1 paket yaş maya (50 gr),
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kilo).
Üzeri İçin:

Pekmez,
Susam.
Simit Nasıl Yapılır


Simit Yapılışı

Bir kaba bir miktar ılık sütü ve yaş mayayı koyup mayayı eritelim.

Maya kabarınca içine kalan sütü, ılık suyu, sıvı yağı, tuzu ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve 30 dakika dinlendirelim.

Hamuru 2 eşit parçaya bölelim ve uzunlamasına yuvarlayıp inceltelim.

Uzunlamasına yuvarladığımız hamuru aralıklı olarak dilimleyelim.

Sonra dilimlediğimiz hamurların uçlarını birleştirip daire şekli verelim.

Hazırladığımız simitleri önce su ile açtığımız pekmeze daha sonrada susama bulayıp tepsiye dizelim.

Simitleri tepside 30 dakika daha mayalandıralım.

Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.





Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı