Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

25 Ocak 2017 Çarşamba

Kıymalı Semsek (Kızartma Börek)


Kıymalı Semsek (Kızartma Börek)Fotoğraf
Malzemeler Hamuru için;
4 yemek kaşığı yoğurt
4 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi için;
400 gram orta yağlı kıyma
2 orta boy çok ince doğranmış kuru soğan
1 demet maydanoz(ince doğranmış)
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
Yarım su bardağı su
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hazırlanışı Öncelikle iç harcımızı bütün malzemeyi karıştırarak hazırlıyoruz. Unumuzun ortasını açarak bütün malzememizi koyup hamurumuzu yoğuruyoruz. hamurumuz biraz sert olsun. İri ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, tepsiye sıralıyoruz, bir saat dinlendiriyoruz. Bezeleri oklavayla ince olarak açıp, aralarını hafif unlayarak, yan yana tepsiye sıralıyoruz. Daha sonra içlerini koyuyoruz. Ben böreklerin ıslanmaması için iki tava kızartıp tekrar içledim. Hamur bitene kadar böyle yaptım. Semseklerimizi sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun. 🌮☕️

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**