Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

12 Ocak 2017 Perşembe

AVCI BÖREĞİ

 
AVCI BÖREĞİ

Malzemeler;
3 adet böreklik yufka
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
3 adet yumurta
galeta unu

İç malzeme;
500 gr. dana kıyma
1 çay bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet kuru soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
1 tutam maydanoz

Kızartmak için; bol sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
*Bulgur bir kaba alınıp üzerine çıkacak kadar kaynar su dökülür ve demlenmeye bırakılır.
*Tereyağı ve sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. *Üzerine kıyma eklenip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Salçalar eklenip kavurmaya devam edilir.
*Demlenmiş bulgur ve ceviz eklenip biraz daha kavrulur; tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca ince kıyılmış maydanozlar eklenip karıştırılır.
*Yufkalar temiz bir zemine serilir; önce artı (+), sonra çarpı (x) şeklinde kesilerek 8 eşit üçgen parçaya bölünür. Bir kasede sıvı yağ ve su iyice karıştırılır, fırça yardımıyla üçgen yufkalardan ilkinin üzerine sürülür.
*Yufkanın geniş kenarına bolca iç malzeme (2 kaşık kadar) yerleştirilir. Kenarları hafifçe iç malzemenin üzerine kapatılıp rulo şeklinde sarılır. (Sigara böreği gibi) Bütün malzeme bitinceye kadar aynı işlem tekrar edilir.
*Çukur bir kapta yumurtalar çırpılır. Hazırlanan börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. İsteğe göre kızgın yağda kızartılır. Ben 180 derece fırında pişirmeyi tercih ettim.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**