Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

8 Ocak 2017 Pazar

Elmalı Puf Kurabiye

Malzemeler:elmali_kurabiye_puf_kurabiye
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un (gerekirse 1 çay bardağı daha)
  • 125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (şekerli vanilin)
İçi için:
  • tarçın
  • 3 adet elma (elmalar büyükse 1,5 yeterli)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • İstediğiniz miktarda pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Elmaları rendeleyin, içine toz şekeri ve tarçını ekleyerek teflon bir tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamur malzemelerini ister elinizde isterseniz mikserin hamur aparatını takarak yoğurun. Ellerinizi ve tezgâhı unlayıp hamuru top haline getirin.
  3. Toparlanan hamuru 4 parçaya bölün, unladığınız masanıza koyup merdane yardımıyla inceltin ve su bardağı ya da kurabiye keskisiyle ile daireler kesin.
  4. Kestiğiniz dairelerin dışından kalan hamuru elinizle toplayıp tekrar yoğurun ve üzerini örterek kenara alın.
  5. Soğuyan elmalı harcı kestiğiniz dairelerin 4 tanesinin ortasına azar azar paylaştırın.
  6. Kalan 4 taneyi harç koyduklarınızın üzerine kapatın. Çatal yardımıyla kenarlarını hava almayacak şekilde kapatın.
  7. Çatal yardımıyla kenarlarına şekil verin (daha iyi kapanmasını sağlayın). Bıçak yardımıyla kurabiyelerin üzerine artı şeklinde küçük bir kesik atın.
  8. Kenara ayırdığınız hamura da aynı işlemleri uygulayın. Tüm kurabiyeleri 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin.
  9. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**