Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

31 Ekim 2017 Salı

Akşamdan Mayalı Hamur Hazırlama / Düğüm Açma Çörek Tarifi | Ayşenur Altan



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Farklı mayalı hamurları da bu sekilde hazırlayabilirsiniz.

Mayalı Düğüm Açma Çörek için malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt



1 su bardağından biraz az sıvıyağ
2 yemek kaşığı tozşeker
1 paket yaşmaya
2 adet yumurta (sarılarını üzeri için ayırın)
yaklaşık 7-8 bardak un
3 çay kaşığı tuz
çay kaşığının ucuyla kakao
arzuya göre susam, haşhaş , çörekotu tohumu