Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

31 Ekim 2017 Salı

Hamur Yoğrulmadan Sadece Karıştırarak -Muhteşem PAMUK SÜNGER ÇÖREK▪Masma...



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



➡250 ml su bardağı
Buyrun malzemeler👇
💙2 Yumurta (birtanesinin sarısı yüzeyine sürülmek üzere ayrilicak )
💙1 su bardağı Süt (ılık)



💙yarım su bardağı Ilık Su
💙75 gr Tereyağı (eritilmiş )
💙1 paket Toz maya (veya yarım paket Yaşmaya)
💙1 tatlı kaşığı Tuz
💙3 tatlı kaşığı Şeker
💙3/3,5 su bardağı Un (530 gr)
TARIFI:ılık su, maya,Şeker ve ununuzdan bir kaşık alıp kasenizde iyice karıştırın, ön mayalama işlemi için maya aktifleşinceye yani köpürünceye dek bekletin (5 dakika sürer )Köpuk kivamini alan önmayaniza, un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve dikkatli bir şekilde unu ilave edip kaşıkla yedirin, Hamurunuzu mayalanmasi bekletin . Mayası gelmiş hamurunuza şekil verip yumurtasarisi sürün ve tepsi mayası için dinlendirin. Kabardiktan sonra Önceden ısınmış 200 ° alt üst ayar fırında yaklaşık 35/40 dakika pişirin. Pamuk Sünger Çörekleriniz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı