Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

31 Ekim 2017 Salı

Kuru Üzümlü Kurabiye


Kuru Üzümlü Kurabiye Malzemeleri
250 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
3 adet yumurta – birisinin sarısı üzeri için ayırılacak
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kuru üzüm
6 su bardağı un
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile şeker hafif eriyene kadar çırpın.
Ardından kuru üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
Bu karışıma un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.

Her bir dört parçayı da 2 parmak kalınlığında rulo olacak şekilde açın.
Bu ruloları üç parmaklık mesafeler aralığında dilimleyin ve fırın tepsinize dizin.
Üzerlerine son olarak ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, çatal ile hafif çizerek şekil verdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp bir süre dinlendirip kendini toparlamasını sağlayıp ılık veya soğuk servis edin.




Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı