Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

14 Eylül 2017 Perşembe

Kıymalı Bohça Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (03.05.2015)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kıymalı Bohça Çöreği Malzemeleri

Hamuru için malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı yoğurt



1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı un
1 tutam tuz

İç harç için malzemeler
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı – kızartmak için
Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurun ve iki saat mayalandırın.

Ardından iç harç için olan sebzeleri küçük doğrayın.

Bir tavaya zeytinyağı ekleyip önce soğanı kavurun. Ardından biberi ekleyip tamamen pişinceye kadar kavurmaya devam edin. Kıymayı ilave edin ve pişinceye kadar çevirin.

Biber salçası, tuz ve karabiberi harca ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Domatesleri soyup doğrayın, tavaya ekleyip, karıştırın.

Son olarak ateşten alıp, maydanoz, kırmızı toz biber ekleyin, karıştırın, soğutun.

Hamur mayalandığında ceviz büyüklüğünde parçalar alın, merdane ile inceltin ve iç harçtan doldurup yuvarlak toplar şeklinde kapatın.

Kızgın derin yağda kızartın ve 5-10 dakika dinlendirip servis edin.

Arda Türkmen; bu programda ‘‘Kıymalı Bohça Çöreği’’ , "Üç Mantarlı İnce Bulgur Salatası" ve "Karamelli Çikolatalı Tart" tariflerini sizlerle paylaşıyor.