Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

6 Mart 2018 Salı

Kazaklar Evde Nasıl Temizlemeli?

Kazaklar Evde Nasıl Temizlemeli?kazaklar
  • Kazakları yıkarken; renk ve desen ayırt etmeksizin kazağı ters çevirmelisiniz. Böylece dış yüzeyini korumaya almış olursunuz.
  • Kazaklar kesinlikle yüksek ısılarda yıkanmamalıdır. Yüksek ısı kazağın yıpranmasına ve küçülmesine neden olur. Kazakların yıkama derecesi genelde 30 derece olmalı; leke varsa ve çok gerekiyorsa en fazla 40 dereceye çıkılmalıdır.
  • Kazakları ister elde ister makinede yıkarken; kesinlikle çamaşır suyu içerikli deterjanlardan uzak durulmalıdır. Son zamanlarda sık sık kullanılan sıvı deterjanlar uygun olabilir.
  • Toz deterjan kullanmakta kararlıysanız ve kazakları da toz deterjanla yıkayacaksanız; öncelikle mutlaka eritin. Isı yüksek olmadığı için toz deterjan eriyemeyebilir.
  • Sıvı ya da toz deterjan kullanımında kararsızsanız; deterjan seçerken hassas çamaşırlara uygun olan ürünleri kullanabilirsiniz. Kazaklar düşük derecede yıkandığından leke çıkmama sorunu yaşanabilir. Bunu önlemek için etkili ürünler kullanmalısınız.
  • Çamaşırı makinede yıkayacaksanız; yünlüler için özel olarak hazırlanan programları tercih edebilirsiniz. Kazakları yıkarken; diğer çamaşırları karıştırmazsanız; renk konusunda sorun yaşamazsınız. Ayrıca makinenin az dolu olması sürtünmeyi ortadan kaldıracağı için kazağın yıpranmasını da önler.
Elde Yıkama
Hassas olan kazakları, elde yıkamak, makineye göre daha makul bir seçenektir. Elde yıkama için hazırlanan suyun soğuğa yakın olacak şekilde ayarlamalı; eğer dereceyle ölçme imkânınız varsa yaklaşık 30 derece civarında olmasına dikkat etmelisiniz. Elde yıkama ve hassas çamaşırlar için özel üretilen deterjanları kullanabilirsiniz. Rendelenmiş sabunlar uygun olabilir. Yıkarken kesinlikle kazağı çitilememeli ve elinizle sıktırmamalısınız. Yıkadıktan sonra soğuk suyla kazağı durulayabilirsiniz.
Kuru Temizleme
Kuru temizleme en iyi alternatiftir denebilir. Birçok hassas çamaşıra olduğu gibi kazaklara da tereddütsüz uygulanabilen bir yöntemdir. Kuru temizleme kazakların daha uzun vadede kullanılmasına yardımcı olur. Yıkama yöntemleri içinde en güvenli yöntem olan kuru temizleme, kazağın kalitesinde azalmaya, neden olmaz. Ayrıca yıkama esnasında kullanılan malzemeler ve yöntem kazağın birbirine sürtünmesini önleyeceğinden; tüylenmeyi önlemek bakımından en iyi yöntemdir.

Yünlüler Nasıl Yıkanır


Kazaklardaki Tüylenme Sorunu
Kazakların sık sık yıkanması ve yanlış yıkama yöntemleri tüylenmeye neden olabilir. Tüylenmenin kazağın kalitesiyle herhangi bir ilgisi yoktur. Tüylenme sık kullanıma bağlı olarak sürtünmeden dolayı da görülebilir. Ancak yıkanma nedeniyle tüylenmeyi önlemek için çamaşır makinesinde yıkarken; kazağı sıktırmamalı, mümkünse tek başına yıkamalısınız. Elde yıkamalarda da aynı şekilde kazağın yüzeylerini birbirine çok sürtmemelisiniz. Yeni aldığınız kazakların tüylenmesini önlemek için de bir poşete koyup; bir gece buzlukta bekletebilirsiniz. Çok ilginç bir yöntem ama göreceksiniz ki kazaklarınız tüylenmeyecektir.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı