Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

21 Kasım 2017 Salı

Tahin Pekmezli Kek


Görüntünün olası içeriği: yiyecekTahin Pekmezli Kek
Malzemeler;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
½ su bardağı tahin
½ su bardağı üzüm pekmezi
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı süt
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
Hazırlanışı;
Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtayı toz şeker iyice eriyip kabarana kadar çırpın. Üzerine
ayçiçek yağı ve sütü ilave edip karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek çırptığınız karışıma ilave edip spatula yardımı ile dışardan içeri doğru yavaşça karıştırın.
İnce kıydığınız cevizleri harcın içine ekleyin.
Tahin ve pekmezi karıştırın.
Hazırladığınız kek harcından 1 su bardağı ayırın.
Ortası delikli kek kalıbınızın içini iyice yağlayın ve harcı içerisine koyun.
Ardından ayırdığınız kek harcını ve karıştırdığınız tahinle pekmezi karıştırıp kek kalıbınıza ilave edin.
Bir çubuk yardımıyla tahinli karışımı, sade olan karışıma karıştırın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
Pişen kekinizi bir telin üzerine alıp soğumaya bırakın.
Bir karıştırma kabında tahin, pekmez ve sütü karıştırarak hafif akışkan bir kıvam elde edin. Ardından hafif soğuyan keki servis edeceğiniz tabağa alın ve hazırladığınız tahin pekmezli karışımı üzerine gezdirin.
İnce kıyılmış cevizle süsleyerek servis edin.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**