Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

21 Kasım 2017 Salı

Tahinli Cevizli Sarma

Görüntünün olası içeriği: tatlı ve yiyecekTahinli Cevizli Sarma
Malzemeler;
Hamuru için;
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tutam tuz
7 su bardağı un
1 yemek kaşığı un – yoğurmak için
Arası için;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
Üzeri için;

Tahin Pekmezli Kek


Görüntünün olası içeriği: yiyecekTahin Pekmezli Kek
Malzemeler;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
½ su bardağı tahin
½ su bardağı üzüm pekmezi
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı süt
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
Hazırlanışı;
Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtayı toz şeker iyice eriyip kabarana kadar çırpın. Üzerine

10 Kasım 2017 Cuma

Balığın faydasını artıracak 6 önemli öneri

Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden Alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balık, özellikle de bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmada etkili rol oynuyor. Ancak uzmanlara göre, balığın sağlık etkisini artırmak için bazı noktalara özen göstermekte fayda var.

  • Sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirten Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, en yüksek faydayı sağlayabilmek için de doğru hazırlanması ve doğru tüketilmesinin önemini vurguluyor.

31 Ekim 2017 Salı

Kahvaltılık Börek Tadında Krep Tarifi



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Yapılışı Çok Kolay Olan Bu Krepi Muhakkak Denemelisiniz.

Hamur Yoğrulmadan Sadece Karıştırarak -Muhteşem PAMUK SÜNGER ÇÖREK▪Masma...



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



➡250 ml su bardağı
Buyrun malzemeler👇
💙2 Yumurta (birtanesinin sarısı yüzeyine sürülmek üzere ayrilicak )
💙1 su bardağı Süt (ılık)


Akşamdan Mayalı Hamur Hazırlama / Düğüm Açma Çörek Tarifi | Ayşenur Altan



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Farklı mayalı hamurları da bu sekilde hazırlayabilirsiniz.

Mayalı Düğüm Açma Çörek için malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt


Paskalya Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (27.03.2016)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Paskalya Çöreği Malzemeleri
1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su


Kabarma Garantili Kek Tarifi - Arda'nın Mutfağı



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kabarma Garantili Kek
Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz kakao
2-3 yemek kaşığı süt

Kuru Üzümlü Kurabiye


Kuru Üzümlü Kurabiye Malzemeleri
250 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
3 adet yumurta – birisinin sarısı üzeri için ayırılacak
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kuru üzüm
6 su bardağı un
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile şeker hafif eriyene kadar çırpın.
Ardından kuru üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
Bu karışıma un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.

14 Eylül 2017 Perşembe

Kıymalı Bohça Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (03.05.2015)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kıymalı Bohça Çöreği Malzemeleri

Hamuru için malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı yoğurt


Ay Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (06.06.2015)



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android



Ay Çöreği Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı sıvıyağ


Ay Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (06.06.2015)



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android



Ay Çöreği Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı sıvıyağ


29 Haziran 2017 Perşembe

Kararan Fayans Aralarını Temizleme

Kararan Fayans Aralarını Temizleme

Kararan fayans aralarını temizleme yöntemlerini sitemizden öğrenebilirsiniz. Fayan araları nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız buyrun sitemize.
Temiz görünen fayans zeminleri elde etmenin sırrı, kararan fayans aralarını tam anlamıyla temizlemekte saklıdır. Banyo

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Çilek Reçeli nasıl Yapılır ?

İlgili resim
Çilek Reçeli nasıl Yapılır
Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 2 kilo küçük boy kokulu çilek
  • 2 kilo toz şeker
  • 1 tane limonun suyu veya 2 çay kaşığı limon tuzu 
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır 
Çilek Reçeli Tarifi 
  • Çilekleri bol su ile zedelemeden yıkayarak temizleyin , yapraklarını düzgünce keserek

8 Mayıs 2017 Pazartesi

En iyi Çin Yemek Tarifleri- The Ultimate Chinese Cookbook


The Ultimate Chinese Cookbook: The Best Chinese Recipes Book Ever 

Image 


Who isn’t a fan of Chinese food? With this new book, The Ultimate Chinese Cookbook: Best Chinese Recipes Book Ever, you can enjoy one of the best free Chinese cookbooks out there whenever your heart desires. Unlike other free Chinese cookbooks available today, you will not find one that is packed full of Chinese

2 Mayıs 2017 Salı

Taze nanenin saplarını atmayıp toprağa dikip filizlendirebilirsiniz.

Genellikle taze nanenin yaprakları yenir, sapları atılır. Oysa nanenin saplarını saksıya veya bahçeye ekerek kolayca filizlendirebilirsiniz. Böylece naneye ihtiyacınız olduğunda dalından koparılmış taze nane yiyebilirsiniz. Peki nane sapları nasıl ekilir, nasıl filizlendirilir? 
Yapraklarını Kullandığınız Taze Nanenin Saplarını Toprağa Ekerseniz Filizlenir    -  Sibel Göktürk #yemekmutfak
Bunun için yıkanmamış nane sapları kullanılmalıdır.

31 Mart 2017 Cuma

Kırmızı Pancarın Yaprağından ve Saplarından Nasıl Faydalanırız?

Kırmızı Pancarın Yapragından ve Saplarından`da Faydalanalım

Kirmizi Pancar Yapragi Saplarindan Yapilan Borani
Pancar yapraklarini sap kisimlarindan ayiralim.
Saplari tum olarak dogramadan haslayalim
Haslanan saplari suzgece alalim suyunu dokmeyelim

18 Mart 2017 Cumartesi

How to Make a Heart Shaped Egg - Valentines Day

 Kalp şeklinde yumurta yapmak oldukça basit..İster kahvaltıda isterseniz salatalarınızı süslerken kullanabilirsiniz..

Bunun için karton meyva suyu kutusu, kalın lastik ve bir adet çubuk yeterli..Tabi yumurtayı unutmayalım..:)

25 Şubat 2017 Cumartesi

Hamur mayaları / İnstant maya ve kuru maya arasındaki fark nedir?

Hamur mayaları ile ilgili görsel sonucuHamur işlerini yaparken belkide en çok mayalara ihtiyaç duyarız. Ekmeğimizin, hamur işlerimizin kabarması yumuşak olması için maya olmazsa olmazdır. Sık sık instant maya,yaş maya diye tariflerde bahsediyoruz. Peki bu

EKŞİ MAYA YAPIMI VE EKŞİ MAYALI EKMEK

Ekşi mayanın hazırlanması gayet kolay.Sadece biraz uzun zamanda oluyor.ekşi mayayı annemden öğrendiğimden beri kaç kez yaptım hatırlamıyorum.Bolca yapıp dilimliyorum.dondurucuya atıp,ihtiyacım kadarını çıkararak kullanıyorum.Eğer genzinizde çocukluğunuzdan kalan bir köy ekmeği kokusu varsa,işte bu ekmek o kokuyu  ve lezzeti size yeniden yaşatacak.Ayrıca meşhur vakfı kebir ekmeğide bildiğim kadarıyla  ekşi maya ile yapılıyor…
MALZEMELER
1 su bardağı çok ekşi yoğun ayran
Tam buğday unu(ağartılmamış)un
 tuz
YAPILIŞI
İyice ekşimiş olan ayranınızla içine bir fiske tuz atarak krep hamuru kıvamında bir hamur

17 Şubat 2017 Cuma

Pancar Turşusu Yapılışı

Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg pancar,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 5 diş sarımsak,
  • Su.
Pancar Turşusu Tarifi


Pancar Turşusu Yapılışı

Pancarları yıkayıp, tencereye koyalım.

14 Şubat 2017 Salı

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi Yapılışı

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufkayı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Üzerine sürerken yumurta sarısı
İÇ HARCI
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 kase beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 avuç kaşar rendesi

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi Yapılışı

Öncelikle bu böreğin el açması lezzetinde olduğunu söylemeliyim siz söylemezseniz hiç kimse hazır yufkayla yaptığınızı kesinlikle anlamayacaktır .Önce kendinize bir deneyin daha sonra iftar misafiri sofralarınıza koyacağınıza emin olun.

1 Şubat 2017 Çarşamba

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



El Açması Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır 
Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Puf Puf kabaran nefisss borek tarifi ustelik çok kolay ve pratik



*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

25 Ocak 2017 Çarşamba

Bulaşık Makinesi Çalışma Prensibi


Bulaşık Makinesi Çalışma PrensibiFotoğraf
1. İçine su alıyor.
2. En alttaki yuvarlak bölgede bulunan elektrikli tesisat ile suyu ısıtıyor.
3. Otomatik olarak deterjan kapağını açıyor. Deterjan sıcak suyun içine dökülüyor.
4. Üst rafın altında ve en altta bulunan pervaneler yardımı ile deterjanlı sıcak suyu bulaşıklara püskürtüyor.

Kıymalı Semsek (Kızartma Börek)


Kıymalı Semsek (Kızartma Börek)Fotoğraf
Malzemeler Hamuru için;
4 yemek kaşığı yoğurt
4 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi için;
400 gram orta yağlı kıyma
2 orta boy çok ince doğranmış kuru soğan
1 demet maydanoz(ince doğranmış)
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber

12 Ocak 2017 Perşembe

AVCI BÖREĞİ

 
AVCI BÖREĞİ

Malzemeler;
3 adet böreklik yufka
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
3 adet yumurta
galeta unu

8 Ocak 2017 Pazar

Elmalı Puf Kurabiye

Malzemeler:elmali_kurabiye_puf_kurabiye
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un (gerekirse 1 çay bardağı daha)
  • 125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

7 Ocak 2017 Cumartesi

Evde Simit Nasıl Yapılır

Simit Tarifi İçin Malzemeler

1.5 su bardak ılık süt,
1.5 su bardak ılık su,
Yarım su bardağı sıvı yağı,

3 Ocak 2017 Salı

Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)


Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)
Malzemeler Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
20 gram yas maya
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
600 gram dana kıyma
2 adet yeşil sivri biber

Pırasalı Peynirli Kol Böreği

Pırasalı Peynirli Kol Böreği ( Çıtır Çıtır )
Malzemeler
4 adet taze yufka
İç harcı için;
5 adet pırasa ( Ben sadece beyaz kısmını kullandım)
İstediğiniz çeşit bir peynir
Zeytinyağı
Tuz
Şeker ( bir çimdik )( damak tadınıza göre kullanmayabilirsiniz)
Karabiber
Pulbiber
Sosu için;
1 su bardağından bir parmak eksik soda ( maden suyu)
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı ( sosu için kullandığımız yumurta akının sarısını kullanıyoruz)
Susam
Çörekotu
İsteseniz bir parça dikdörtgen şekilde milföy hamuru( ince şeritler halinde kesilerek kullanılacak)

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )
Malzemeler
6 tane yufka
1 su bardağı süt
125 gram tereyağı
İçi için:
9- 10 tane orta boy haşlanmış patates
1 büyük kuru soğan
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Sıvı yağ
Üzerine sürmek:
İçin yumurta sarısı
Hazırlanışı Selam arkadaşlar sizlerle bugün puf puf kabaran çok lezzetli 👌👌😋😋 her daim elinizin altında hazır kurtarıcı bir börek tarifi paylaşmak istiyorum çayınız demlenene kadar hazır mutlaka deneyin 🌴 önce iç

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği
Malzemeler Hamuru:
Çeyrek yaş maya
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 çay bardağı un
Yufkalara sürmek için:

Kıymadan Döner Yapımı

Kıymadan Döner Yapımı (Hazırdan Daha Lezzetli)
Malzemeler
1 kilo orta yağlı dana kıyma
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
1 orta boy soğan
2. 5 tatlı kaşığı tuz

31 Aralık 2016 Cumartesi

Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir ve marine sosu ile ilgili sorularınızı, merak ettiklerinizi ve püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kalamarı sadece restaurantlarda yiyen birisi bu balığı evde yapmaya karar verip balık markete gittiğinde ve ilk defa kalamarı çiğ olarak gördüğünde ilginç tepkiler verebilir. Kimisi “Hadi
Canım bu muymuş yediğimiz?” der kimisi yüzünü buruşturarak bakar, kimisi de sırf görüntüsüne aldanıp alıp pişirmekten vazgeçebilir. Görüntü sizi yanıltmasın. Çiğken mürekkep balığına benzeyen bu muhteşem lezzetin üstündeki renkler ince bir deriden ibarettir. Temizlenip yıkandıktan sonra geriye bembeyaz bir et kalır. (hoş şekli aynı kalır ya neyse 🙂 )
Veya yukarıdaki tepkileri göstermese bile nasıl yapılır, nasıl pişirilir, nasıl kızartılır, sos nasıl hazırlanır gibi aslında çok da pratik olan tarifleri bilmediği için evde yapmaktan vazgeçebilir.
Kalamar Nasıl Yapılır, Kalamar nasıl pişirilir
Kalamar Nasıl Yapılır
Balık marketlerden aldığınızda zaten sizin için temizleyip halka halka kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısı ile bazıları için ürkütücü görünümünden eser kalmaz. Pişirmeden bir

29 Aralık 2016 Perşembe

Ev yoğurdunun faydaları

Ev yoğurdunun 9 faydası

Bağışıklığı güçlendirmesinden tatlı krizini önlemeye…

Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinden bağırsak sağlığını korumasına, yağ yakımını hızlandırmasından tatlı krizini önlemesine dek vücudumuz için çok önemli faydaları var. Acıbadem Maslak

28 Aralık 2016 Çarşamba

Güçlü bağışıklık için tek çözüm 'Baharat'

Karabiber, kırmızıbiber, nanekimyonkekik ve tarçın en bildiğimiz baharatların başında geliyor. Oysaki bunların dışında onlarca baharat daha var. Kimi yöresel, kimi damak tadımıza uymuyor, kimine elimiz alışmadı. Halbuki özellikle kış aylarında kullandığımız baharat sayısı ve miktarını dört mevsim arttırmak geliyor.



Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral kışın artan enerji ihtiyacımızın bizi tatlı gıdalara yönlendirdiğini bunun da fazla kilolara yol açtığını söyleyerek, yemeklere ve suya

27 Aralık 2016 Salı

Çöp Şişte Köfte

Çöp Şişte Köfte
Malzemeler
500 gr kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 tane soğan

Çikolatalı Pasta Kreması

Çikolatalı Pasta Kreması ( Çok Kolay Ve Lezzetli)
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao

19 Aralık 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Hamur) | Ayşenur Altan Yemek Ta...



Malzemeler:
4 adet rendelenmiş elma
1/2 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz veya fındık içi
Hamuru için:
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
200 gr. oda ısısında tereyağı
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı şeker
3-4 su bardağı un
Yapılışı:
Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ilave edin.


Ispanaklı Börek (Kolay El Açması Kat Kat Börek) | Ayşenur Altan Yemek Ta...





Ispanaklı börek için malzemeler:

 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 5 su bardağı un (değişebilir azar azar ekleyin)
katları için 100gr. kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı kadar sıvıyağ