Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

19 Aralık 2016 Pazartesi

Ispanaklı Börek (Kolay El Açması Kat Kat Börek) | Ayşenur Altan Yemek Ta...





Ispanaklı börek için malzemeler:

 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 5 su bardağı un (değişebilir azar azar ekleyin)
katları için 100gr. kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı kadar sıvıyağ

(sonradan ekleme de yapabilirsiniz)
içine ıspanaklı harç için:
750gr. kadar ıspanak
3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı veya sıvıyağ
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber



Ispanaklı Kolay El Açması Börek Yapılışı:

Hamur malzemelerini 4 bardak unla hamur yoğurma kabına alıp gerektikçe un ilave ederek ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun.

 Hamurdan 8 beze yapıp yuvarlak yapın ve bez örtüp dinlenmeye bırakın.
Ispanak içi malzemeleri ile ıspanaklı harç hazırlayın. Daha fazla ayrıntı için bu videomu izleyin
Tereyağını kısık ateşte eritin, sıvıyağ ekleyip karıştırın.

Bezelerin dördünü merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağla yağlayarak üst üste koyun. En üstü yağlamayın. Diğer 4 bezeyede aynı işlemi uygulayın. Bunlar böreğin alt ve üst kısmını oluşturacak.

Fırın tepsinizi hafif yağlayıp birinci grubu tepsi ebatında açın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine ıspanaklı harcı yayın. İkinci hamuruda açıp üzerini kapatın. Yanlardan birleştirip karelere kesin.
En üstüne yumurta ve sıvıyağ karışımı sürüp 200C dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası * İletişim * motivasyon * Evlilik -- erkekçe, kadınca