ESKİŞEHİR BÖREĞİ(DİZMANA) NASIL YAPILIR TARİFİ
Hamur Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı instant kuru hamur mayası
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamur Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı instant kuru hamur mayası
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sos malzemesi:
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Üzerine; çörek otu
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın. 1 saat ılık bir ortamda üstünü örtüp mayalandırın. Daha sonra
hamurdan iri parçalar alıp rulo yapın. Ruloyu 2-3 parmak uzunluğunda kesip yağlanmış tepsiye dikine dizin. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Daha sonra hamurun üzerine üç parmağınızla sıktırarak bastırın. Yarım saat kadar dinlendirin. Tereyağını eritin. Sıvı yağı, yumurta ve yoğurdu da ekleyip çırpın. Hamurun üzerine bu karışımı dökün ve yayın. Çörek otu serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın. 1 saat ılık bir ortamda üstünü örtüp mayalandırın. Daha sonra
Afiyet olsun..
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı