Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2024 Salı

Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz?

Bahar ayları geldiğinde kapının altından içeri süzülen karıncalarla karşılaşma olasılığınız da artar. Özellikle mart ile ekim ayları arasında aktif olan karıncalar mutfakta, kilerde veya evinizin giriş kapısında karşınıza çıkabilir. Neyse ki evde görülen karıncaların çoğu eşyalarınıza zarar vermez. Ancak bu davetsiz misafirlerle karşılaştığınızda daha fazla koloni oluşturmalarına izin vermeden müdahale etmeniz gerekir. Uygulaması kolay, 6 farklı yöntem ile istilalara karşı harekete geçin!

1. Kabartma Tozu ile Evdeki Karıncalardan Kurtulma

Doğal yöntemlerle evde karınca nasıl yok edilir diye araştırıyorsanız kabartma tozu en etkili yollardan biridir. Karıncaların gözeneklerini tıkayacağı için yanına yaklaşmak istemeyecekleri kabartma tozu, istiladan korunmak ve onları evinizden uzak tutmak için doğal bir seçenektir. Bazı durumlarda bebek pudrasıyla birlikte de kullanılan bu yöntem için evinizdeki malzemeleri kullanmanız yeterlidir. Elbette, bu yöntemin işe yaraması için karıncaların yuvalarına, yollarına ve çokça gördüğünüz her yere kabartma tozu veya bebek pudrası serpmelisiniz. 

Dış mekandan gelebilecek karınca istilasına karşı önlem olarak kabartma tozu veya bebek pudrasından bir bariyer oluşturmanız da önemlidir. Giriş kapısı, balkon, teras veya pencere önlerine oluşturacağınız bariyer karıncaları uzak tutmaya yardımcı olabilir. Böylece içerideki karıncalardan kurtulurken aynı zamanda dışarıdan çok sayıda yeni kolonilerin gelmesine engel olabilirsiniz. 

2. Sabunlu Su ile Evdeki Karıncaları Temizleme

Sabun, deterjan, yüzey temizleyici veya sıvı sabun gibi ürünler suyla karıştırılarak bir solüsyon haline uygulandığında evdeki karıncaları temizleme konusunda yardımcı olabilir. Karıncaların görme yetenekleri zayıf olduğundan yönlerini bulabilmek için bıraktıkları feromon salgılarına göre hareket ederler. Deterjan veya sabun gibi ürünler ise bu izleri ortadan kaldırarak karıncaların evin dışında kalmalarına yardımcı olur. 

Bu yöntemi uygulamak için her 1 litre suya ¼ su bardağı kadar sıvı sabun veya deterjan koyarak bir karışım oluşturmanız gerekir. İyice çalkalandığınız bu karışımı rahatça püskürtebilmek için spreyli bir şişe kullanabilirsiniz. Bu karışımı özellikle karıncaların yoğun olarak bulunduğu yerlere, giriş yollarına ve dışarıdan eve girebilecekleri yerlere sıkarak evdekileri temizleyebilir veya içeri girmelerine engel olabilirsiniz. 

Sabunlu Su ile Evdeki Karıncaları Temizleme

3. Portakal ve Limon ile Evdeki Karıncalardan Kurtulma

Evde karınca nasıl gider diye merak ediyorsanız tamamen doğal olan portakal ve limon yöntemini de değerlendirebilirsiniz. Portakal, limon ya da narenciye kabuklarında karıncalar için toksik bir madde olan d-limonen içeriği yer alır. Asidik bir yağ olan bu madde doğal olarak karıncalardan kurtulmak için en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Portakal ya da limon kabuklarını atmak yerine saklayarak ev yapımı karınca ilacı oluşturabilirsiniz. Bunun için portakal veya limon kabuklarını yaklaşık 3-4 litrelik cam bir kavanoza yerleştirin. 

En iyi sonucu elde etmek için kabukların kavanozun yarısına kadar gelmesini bekleyin. Yarısıyla doldurduğunuz kabukların üzerine su ekleyerek kavanozun kapaklarını sıkı bir şekilde kapatın. Hazırladığınız kabuk ve su karışımını yaklaşık 4-5 gün kadar karanlık bir yerde bekletin. Daha sonrasında sıvıyı süzerek bir sprey şişe içerisine alın ve karıncaların bulunduğu yerlere püskürtün. En etkili sonuç için karıncaların geliş noktalarını ve yuvalarını takip ederek tüm yol boyunca karışımı püskürtebilirlisiniz. Portakal ya da limon yağ ekstraktını karınca aktivitesini fark ettiğiniz her yerde kullanabilirsiniz. 

4. Boraks ile Evdeki Karıncaları Temizleme

Boraks, en etkili ve doğal evdeki karınca temizleme yöntemlerinden biri olarak bilinir. Bor, oksijen ve sodyum karışımından oluşan boraks ya da borik asit karıncaların sindirim sistemlerine zarar verdiği için evden uzak tutmaya yardımcı olur. Daha etkili sonuç alabilmek için şeker gibi katı yiyeceklerle veya şurup gibi sıvılarla karıştırarak yem haline getirmeyi deneyebilirsiniz. Bu karışımı karıncaları gördüğünüz her yere serpiştirmeniz gerekir. 

Potansiyel yerler karınca yuvasının yanı, bir karınca yolunun ortası veya yiyecek kaynağının yakını olabilir. Hem içeride hem de dışarıda borakslı yemi çeşitli alanlara dağıtarak kaynağın yok olmasını kolaylaştırabilirsiniz. Ancak boraks toksik bir madde olduğundan evinizde evcil hayvanlarınız veya küçük çocuklarınız varsa bu yöntem yerine daha doğal çözümler aramanız gerekir. Ayrıca bu toksik maddeye temas etmemek için eldiven ve gözlük kullanarak yemleri yerleştirmeye dikkat etmelisiniz. 

5. Beyaz Sirke ile Evdeki Karıncalardan Kurtulma

Beyaz sirke; uygulaması son derece kolay, güvenli ve ucuz bir evdeki karıncalardan kurtulma yöntemidir. Karıncalar, beyaz sirkenin kokusundan gerçekten nefret eder. Aynı zamanda beyaz sirke, yollarını tekrar bulabilmeleri için bıraktıkları feromonların yok olmasını sağlar. Bu da beyaz sirkeyi evinizdeki karınca istilalarından kurtulmak için iyi bir çözüm haline getirir. Pestisit veya kimyasal kullanmadan tercih edebileceğiniz en iyi yöntemlerden biri olan beyaz sirke, tek başına veya esansiyel yağlarla birlikte kullanıldığında işe yarayabilir. Yapımı da oldukça kolay olan bu yöntem için beyaz sirke ve suyu eşit miktarda karıştırarak sprey bir şişeye doldurun.

Daha fazla etki elde etmek istiyorsanız herhangi bir esansiyel yağdan şişeye birkaç damla damlatabilirsiniz. İyice çalkalayarak hazırladığını karışımı tüm pencerelere, kapılara, süpürgeliklere ve karıncaların evinizde dolaşacağı ortak yollara püskürtün. Karışımı tüm yüzeyleri kaplayacak şekilde çok eşit ve iyice püskürttüğünüzden emin olun. Sonuçları en iyi şekilde görmek için bu yöntemi haftada en az birkaç defa tekrar etmeniz gerekir. Karıncaların hâlâ evinizde olduğunu gözlemliyorsanız karışımın sirke miktarını artırarak tekrar deneyebilirsiniz. 

6. Evdeki Karıncaları Temizleme İçin Süpürge Önerileri

Evinizdeki karıncalardan kurtulmak istiyorsanız çeşitli yöntemleri denerken aynı zamanda onları evinize çeken ya da karınca istilasına neden olan şeyin ne olduğunu bulmanız çok önemlidir. Çoğu zaman yere dökülen kırıntılar, yiyecek artıkları veya kalıntılar karınca kolonilerini çeken bir ziyafet kaynağı olabilir. Bu nedenle evinizi düzenli olarak süpürmek, evin içindeki karıncaları kontrol etmek için kritik öneme sahiptir. Yerleri süpürülmüş ve tüm yüzeyleri temiz tutmak için güçlü süpürge modelleri tercih etmelisiniz. Yatay, dikey veya robot süpürgelerle uzun vadeli karınca kontrol yöntemlerini uygulamadan önce büyük popülasyon istilalarını büyük oranda önleyebilirsiniz. 

Kimyasal yöntemlerin veya uzun vadeli karınca kurtulma deneyimlerinin aksine süpürgeler; daha hızlı, aynı zamanda çevre dostu bir alternatiftir. Süpürge, karıncaları feromon izleri ile birlikte ortadan kaldırdığı için geri dönmelerine de engel olur. Ayrıca karıncaların sıklıkla saklandığı veya yuva yaptığı dar köşelere veya gizli bölümlere ulaşabilecek aparatlarıyla anında çözüm vadeder. Yem tuzakları, karışımlar veya tozlarla karşılaştırıldığında süpürge daha az zaman ve çaba gerektiren bir yöntemdir. Süpürge ile evdeki karıncaları temizleme için şu ipuçlarına mutlaka dikkat etmelisiniz:

  • Karıncaların potansiyel olarak yerleşmesini önlemek için her yemek sonrasında düzenli olarak süpürge yapın veya robot süpürgenizi günlük çalıştırın.
  • Optimum emiş gücü için süpürgelerinizi düzenli olarak temizleyin ve bakımını özenli bir şekilde gerçekleştirin. 
  • Süpürgelikler, mobilya altları ve duvar köşeleri gibi karıncaların sıklıkla yuva yaptığı alanları dikkatlice süpürün.
  • Karıncaların geri dönmesini önlemek için her süpürge sonrasında süpürgenin toz torbasını veya haznesini boşaltın. 
  • Yakalanan karıncaları atmadan önce plastik bir poşete koyarak uygun şekilde uzaklaştırın. 

Siz de evinizi temiz tutarak karınca istilalarından kurtulmak için ihtiyacınız olan tüm küçük ev aletlerini Karaca fırsatları ile satın alabilirsiniz!


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı