Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

8 Kasım 2015 Pazar

Diş Macununun Temizlik Hizmeti

Dişlerimizi tertemiz yapan diş macunlarının çok çeşitli temizlik işinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Mesela takılarınızı parlatmak istiyorsunuz ya da ütünüzdeki lekeler sizi mutsuz ediyor.

Bu durumda yapmanız gereken tek şey evdeki diş macununu devreye sokmak. Online temizlik hizmeti sunan temizlikyolda.com, "şahane bir temizlik ürünü olarak diş macunu"nun marifetlerini sizler için derledi.Ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz.
* Diş macunuyla deri ayakkabılarda oluşan aşınmaları onarabilirsiniz. Ayrıca diş macunu çok iyi bir ayakkabı temizleyicisidir. Eski bir diş fırçası yardımıyla temizleyeceğiniz spor ayakkabılarınız ilk günkü gibi parlar.
*Ütünüzü temizleyebilirsiniz. Ütü tabanındaki lekeler diş macunuyla kolayca çıkıyor.Ütünüzü temizleyebilirsiniz.
*Takılarınızı temizlemenizde büyük yardımcıdır. Pırlanta yüzüğünüzü parlatabilirsiniz
*Bebek emziklerinin kokusunu giderebilirsiniz. Bir diş fırçasıyla biberon ve emzikleri fırçalayarak kokulardan kurtulabilirsiniz.
*Gözlük buğulanmalarını engelleyebilirsiniz. Buğulanma yapan deniz veya iş gözlüklerinin içini önceden diş macunuyla temizleyip durularsanız, gözlüğünüz buğulanmaz.
*Banyodaki aynanın buğulanmasından kurtulabilirsiniz. Bir parça diş macununu ıslatarak tüm aynayı silin. Banyodan çıktığınızda aynanız buğulanmayacaktır.
*Banyo, mutfak musluklarını ve lavaboyu temizleyebilirsiniz. Çok iyi bir parlatıcılık özelliği bulunmaktadır.
*Gümüş eşyaları parlatabilirsiniz. Diş macunları gümüşteki lekeleri çıkarmak için birebir.
* Çocuğunuz duvarları mı boyuyor, üzülmeyin! Pastel boyayı en iyi şekilde duvardan çıkaracak ürün diş macunu. Onlar çizsin, siz silin.
*Kıyafetlerinize bulaşan mürekkep ve ruj lekelerini çıkartabilirsiniz. Giysinizdeki leke çıkana kadar diş macunuyla ovun, ardından nemli bezli silin. Sonra tekrar macunla ovun. Leke çıkana kadar bu işlemi uygulamaya devam edin. Jel olmayan diş macunu kullanın.
*Mobilyalardaki su lekelerini ortadan kaldırabilirsiniz. Nemli beze süreceğiniz bir parça diş macunuyla tüm izleri silebilirsiniz.
* Soğan doğradınız ve elinizi yıkadığınız halde koku gitmiyor mu? Bir de diş macunuyla deneyin.
*Halılardaki çeşitli inatçı lekelerden kurtulabilirsiniz. Bunun için lekeli bölgeyi diş macunuyla temizleyin.
*Duvardaki delikleri kapatabilirsiniz. Diş macununu alçı gibi kullanarak duvar deliklerini doldurup, üstünü boyayabilirsiniz.
*Arabanızın farlarını temizleyebilirsiniz. Böylece arabanız görüş mesafesini ilk günkü haline getirebilirsiniz.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

5 Kasım 2015 Perşembe

Evde yapılacak işlerlerle Para Kazanmak İsteyen Ev Hanımları için



Eğer bugün para kazanmak için bir adım atmak istiyorsanız, birçok farklı gelir modeli sizleri bekliyor. Ev geçimine destek olmak, ek gelir elde etmek veya kendi ihtiyaçlarınızı karşılamak için ekstra bir geliriniz olsun istiyorsanız, kolayca ve yorulmadan yapabileceğiniz birçok iş fikri bulunuyor. Bu fikirlerden biri mutlaka sizin için geçerli olacaktır ve alacağınız sonuçlardan tatmin olacaksınız.

Günümüz yaşam koşulları göz önüne alındığı zaman, rahat bir yaşama sahip olmak için iyi bir geliriniz olmalı. Eğer iyi bir geliriniz yoksa parasal depresyona girebilir ve hatta ailevi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ama unutmayın; gelirinizi arttırmanın yolu, sorunlara giden yoldan daha kolaydır. Bu nedenle mevcut durumunuzdan yakınmak yerine kolları sıvasanız iyi edersiniz.
Ev ekonomisi konusunda sorunlarınız varsa ve bir ev hanımıysanız, eşinize destek olmak en iyi yoldur. Eşinizin gelirinden şikayet etmek yerine ona yardımcı olmanız gerekiyor. Bu şekilde hem ekonomik durumunuz düzelecektir hem de aranızdaki bağ güçlenecektir. Günümüzde birçok ev hanımı, ev ekonomisine destek olmak için her gün evde yaptığı işleri pazarlıyor ve bundan gelir elde ediyor. Oldukça ilgi çekici değil mi?
Ev ekonomisine destek olmak ve para kazanmak isteyen ev hanımları için 12 müthiş önerimiz var. Bu önerileri sizlerle paylaşmak istiyorum:

1Kurabiye Yapmak

Kurabiye YapmakHanımlar, kolları sıvayıp mutfağa girme vakti geldi! Ailenizi mutlu etmek, misafirlerinize ikram etmek için yaptığınız muhteşem kurabiyelerden para kazanma vaktiniz geldi. Sadece yaptığı kurabiyeleri satarak gerçekten iyi bir gelir elde eden birçok girişimci ev hanımı bulunuyor. Ayrıca bunu yapmak için herhangi bir dükkana veya iş gücüne de ihtiyacınız yok. Özel günler, toplantılar, partiler veya etkinlikler için yapacağınız farklı kurabiyeleri satarak para kazanabilirsiniz. Bu kurabiyeleri gerek

2 Kasım 2015 Pazartesi

LOKMA, LOKMA Tarifi, LOKMA Nasıl Yapılır?


Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.
Yarım kilo unu bir çorba kaşığı şeker ile karıştırma kabına alıp ortasına yaş maya ilave edin üzerine 2 bardak ılık su dökerek mayayı eritin.
Maya eridikten sonra iyice karıştırılarak hamur elde edin ve mayalanması için yarım saat beklemeye alın.
Mayalanan hamuru kızartmak için kızartma kabına sıvıyağ koyun,yağ kızdıktan sonra tatlı kaşığı yardımı ile lokma halinde tavaya atın ve pembeleşene dek kızartın
Şerbetini hazırlamak için, tencereye 1 kg.toz şeker, 3 bardak su ve yarım limon sıkarak kaynatın.
Kızartılan lokmaları sıcak şerbete salın ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın.
İsteğe göre sade veya üzerine tarçın, dövülmüş ceviz, kaymak koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

MERCİMEK KÖFTESİ

''MERCİMEK KÖFTESİ''
- 1 su bardağı yeşil mercimek.
- 3 su bardağı kırmızı mercimek.
- 300 g dana kıyma.
- 4,5 su bardağı köftelik bulgur.
- 1 adet patates.
- 1 demet maydanoz.
- 1 demet taze soğan.
- 1 adet kuru soğan.
- 3-4 diş sarımsak.
- 2 tatlı kaşığı biber salçası.
- 1,5 su bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
SOĞAN SALATASI İÇİN.
- 4 adet kırmızı soğan.
- 4 yemek kaşığı sumak.
- 3 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tutam maydanoz.
KIRMIZI LAHANA SALATASI İÇİN.
- 1 adet mor lahana.
- 2 adet domates.
- 1 adet kırmızı soğan.
- 3 adet sivri biber.
- yarım limonun suyu.
- 1 çay kaşığı tuz.
Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.Doğranan 1 adet kuru soğan tavada 1,5 su bardağı sıvı yağda kavrulmaya bırakılır. Rengi dönünce 2 tatlı kaşığı biber salçası üzerine bırakılıp tekrar kavrulur.
- 300 g dana kıyma başka bir tavada kavrulur. Üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilir.
1 su bardağı yeşil mercimek içine atılan küçük doğranan 1 patates ile üzerine su eklenip haşlanmaya bırakılır.
Biraz yumuşayınca 3 su bardağı kırmızı mercimekte üzerine eklenir ve haşlanır. Suyunu biraz çekmeye başlayınca 4 su bardağı köftelik bulgur ilave edilir. Harmanlanıp. Yoğurma kabına alınır ve ılımaya

PEYNİRLİ HAMUR KIZARTMA

Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.

- yarım demet maydanoz.
- 3-4 adet kuru domates.
- 1 paket kuru maya.
- 2 çay bardağı süt.
- 1 fiske tuz.
- aldığı kadar un.
KIZARTMAK İÇİN
- sıvıyağ.
Kırmızı biberler, maydanozlar ve isteğe bağlı
olarak kuru domatesler küçük küçük doğranıp
geniş bir kaba alınır. Üzerine ezilen beyaz peynir
eklenir. 2 çay bardağı süt, 1 paket kuru maya
ilave edilir. Tuzu atılır ve aldığı kadar unla hamur
yoğurulur. Küçük parçalar alınıp yuvarlanır
ortasından küçük bir kapak yardımıyla delik açılıp
küçük simit şekli verilir. Bol yağda kızartılarak
sunuma alınır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**PEYNİRLİ HAMUR KIZARTMA

ŞAMBALİ TATLISI

MALZEMELER
- 1 kilo irmik.
- 1 bardak pekmez.
- 2 bardak şeker.
- 2 adet yumurta.
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu.
- yarım bardak fındık
ŞERBETİ İÇİN.
- 9 bardak şeker.
- 6 bardak su.
- 2 dilim limon.
Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.- Geniş bir kaba 2 yumurta kırılıp, 2 bardak şekerle çırpılır. 2 bardak süt eklenir ve özleşene kadar çırpılır. İrmiği ilave edilir. 1 paket kabartma tozu konur ve karıştırılır. Fırın tepsisinin dibine eşit oranda pekmez sürülür. Hazırlanan karışım üzerine yayılır ve tekrar pekmez gezdirilir. Bıçakla dilimlenir ve her dilimin üzerine kabuksuz fındık yerleştirilir. 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Fırından çıkınca üzerine, 9 bardak şekere 6 bardak su ile pişirilip 2 dilim limon atılan sıcak şerbet gezdirilir. Bıçakla dilimlerin üzerinden tekrar geçilir ve sunuma alınır.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**ŞAMBALİ TATLISI

ŞEKERPARE Tarifi


MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN.
- 3 su bardağı şeker.
- 3 bardak su.
HAMURU İÇİN.
- 2 su bardağı un.
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta.
- 1 su bardağı pudra şekeri.
- yarım su bardağı irmik.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
ÜZERİ İÇİN.
- fındık.
Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.- 3 bardak şekere 3 bardak su eklenip şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. Bir tanesinin sarısı kenara ayrılır. Pudra şekeri, irmik ve un konur. Tereyağı eklenir. Kabartmatozu ve vanilyası konup hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanarak üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine dizilir. Ortalarına 1 bütün fındık batırılıp 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Fırından çıktığında geniş bir kaba alınan ve soğuyan şerbetin içine atılıp 10 dakika iyicene çekmesi beklenir. Şerbetini çekip yumuşayınca sunuma alınır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**ŞEKERPARE Tarifi

Fırında Mantı Tarifi

Fırında Mantı Tarifi
İftarda sulu yemekler yerine büyük bir tepsi mantı da yapabilirsiniz. Bol sarımsaklı yoğurtla harika oluyor.
MALZEMELERİ:
    • 500 gr. un
    • 1 adet yumurta
    • 2 kaşık yağ
    • 1 kahve kaşığı kırmızıbiber
    • 250 gr. kıyma
    • 1 adet soğan
    • 400 gr. yoğurt
    • 1/2 demet maydanoz
    • Tuz, karabiber
      firinda manti
YAPILIŞI:
500 gr. unu hamur tahtasına koyunuz. içerisine 1 yumurta, tuz koyup, su ilâvesiyle sertçe bir hamur yapıp, iyice

Fırın Mantısı- Fırında Mantı

  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 2 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
    • Un (kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı.)
    • İç için:
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 adet büyük boy soğan
    • Kuru nane
    • Tuz
    • Karabiber
    • 1 çay bardağı su
    • Soğanı kavurmak için
    • zeytinyağı
  • Bozcaada Mantısı tarifiBozcaada Mantısı Yapılışı

    1. Yumurta,su ve tuzu karıştırdıktan sonra unu ekleyerek hafif sert bir hamur elde ediyoruz.

BALLI PASTA


MALZEMELER
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
SOSU İÇİN:
4 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
'ARZU HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
BALLI PASTA
MALZEMELER
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su 
1,5 su bardağı un 
4 adet yumurta 
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2,5 su bardağı süt 
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker 
2 adet yumurta 
SOSU İÇİN:
4 çay bardağı şeker 
4 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru için tereyağı eritilir. İçine suyu dökülür. Kaynayınca unu koyulur ve hızlıca karıştırılır. Kıvamı gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine tek tek yumurtaları kırılır ve mikserle çırpılır. Muhallebisi için tencereye süt, un, şeker, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın sarısı alınır ve koyu kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilip soğutulur. Hamur karışımı bir sıkma torbasına konur. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde üçerli gruplar halinde yuvarlaklar sıkılır. Üçerli grupların sayısı kadar da tekli yuvarlak sıkılır. 170 derecede önceden ısıtılış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkarmadan içerisinde soğumaya bırakılır. Soğuyan topların arası kesilir ve içlerine hazırlanan muhallebi konulur. Tekli toplar üçlü topların üzerine konulur. Sosu için şeker ve su, çerisine limon suyu eklenerek tavada pişirilir. Bu sos hazırlanan muhallebi topların üzerine gezdirilerek dökülür.'Hamuru için tereyağı eritilir. İçine suyu dökülür. Kaynayınca unu koyulur ve hızlıca karıştırılır. Kıvamı gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine tek tek yumurtaları kırılır ve mikserle çırpılır. Muhallebisi için tencereye süt, un, şeker, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın sarısı alınır ve koyu kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilip soğutulur. Hamur karışımı bir sıkma torbasına konur. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz

Karışık Dolma

MARAŞ DOLMASI
MALZEMELER
3 adet havuç
3 adet patlıcan
5 adet kırmızı biber
5 adet dolmalık biber
Yarım kilo kabak
100 gram dut yaprağı
5 parça kemikli et
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo döş etinden kıyma
2 su bardağı pirinç
2 adet domates
3 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sumak ekşisi
2 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
'KAHRAMANMARAŞ/SABAHAT HANIM'IN MUTFAĞINDAN;
MARAŞ DOLMASI
MALZEMELER
3 adet havuç
3 adet patlıcan 
5 adet kırmızı biber 
5 adet dolmalık biber 
Yarım kilo kabak 
100 gram dut yaprağı 
5 parça kemikli et
1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı su 
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo döş etinden kıyma 
2 su bardağı pirinç 
2 adet domates 
3 adet kuru soğan 
5 diş sarımsak 
3 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
3 yemek kaşığı sumak ekşisi 
2 yemek kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 yemek kaşığı tuz 
Yarım su bardağı zeytinyağı
Dut yaprağı ve havuç çok fazla yumuşatılmadan haşlanır. Haşlanan havuçlar enine ikiye bölünür ve içleri oyulur. Kabaklar ve patlıcanlar da enine ikiye bölünüp aynı şekilde içleri oyulur. Dolmalık biberler ve kırmızı biberler sap kısımlarından ayıklanır. Kabak ve patlıcanın oyulan içlerinden bir kısmı rondodan geçirilir. Soğanlar yemeklik doğranır. İçerisine kıyma, çekilen sebze içleri, salçalar, pul biber, karabiber, tuz, sumak ekşisi, sıvı yağ, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, doğranmış domates ve sarımsaklar eklenerek iç harç yoğurulur. Hazırlanan harç sebzelerin içine doldurulur. Dolmaların ağızlarına asma yaprakları koyularak kapatılır. Asma yaprakları içlerine harç konularak sarılır. Tencerenin dibine kemikli etler döşenir. Tencereye sırasıyla patlıcanlar, biberler, havuçlar, kabaklar ve sarmalar koyulur. Dolmaların üzerine 1 bardak su dökülür ve pişmeye bırakılır.'
Dut yaprağı ve havuç çok fazla yumuşatılmadan haşlanır. Haşlanan havuçlar enine ikiye bölünür ve içleri oyulur. Kabaklar ve patlıcanlar da enine ikiye bölünüp aynı şekilde içleri oyulur. Dolmalık biberler ve kırmızı biberler sap kısımlarından ayıklanır. Kabak ve patlıcanın oyulan içlerinden bir kısmı rondodan geçirilir. Soğanlar yemeklik doğranır. İçerisine kıyma, çekilen sebze içleri, salçalar, pul biber,

EL AÇMASI BÖREK

MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
7 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
İÇ HARCI İÇİN:
4 adet patlıcan
300 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
AÇMAK İÇİN:
1 su bardağı nişasta
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Patlıcanlar közlenir, kabukları soyularak ince kıyılır. Hamuru için yoğurma kabına önce su konur. İçine sıvıyağ, şeker, tuz ilave edilir. Unu da yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğurulur ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Soğanlar yemeklik doğranır. Sıvıyağda kavurulur. Kıyma da ilave edilerek kavurmaya devam edilir. İyive pişen kıyma ve soğana kıyılan patlıcanlar, tuz, pul biber, karabiber de eklenerek karıştırılır. Pişen iç harç soğuması için bekletilir. Dinlenen hamurdan 6 beze çıkatılır. Bezeler tek tek fazla inceltilmeden açılır. Açılan hamurların üzerine tereyağı sürülür. Hamur iki kenarından ortaya kapatılır. Bir kez daha tereyağı

Kıymalı Pide


SAMSUN PİDESİ
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
1,5 kilo un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
750 gram dana kıyma
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
Nursel'in Mutfagi'nin fotoğrafı.Yoğurma kabına önce un alınır. Yaş maya şeker ve bir bardak su ile yumuşatılarak una katılır. Tuzu da ilave edilerek azar azar suyu koyulur ve yoğurulmaya başlanır. Yumuşak yapıdaki hamur üzeri sarılarak 30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Kıyma kavurulur. İçine tereyağ ve küçük doğranan soğanlar ilave edilir. Karabiber, pul biber ve tuzu katılır. Son olarak ince kıyılmış maydanozları ilave edilerek karıştırılır ve ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır. Bol unlanarak elle ince uzun açılır. İçine kıymalı harçtan konularak pide kapatılır. Pideler yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilerek 200 dereceye ayarlanmış fırına atılır. Fırından çıkartılınce üzeri tereyağla yağlanır ve servis edilir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

ADANA KEBABI

ADANA KEBABI
MALZEMELER
1,5 kilo kuzu kaburga kıyması
2 adet kırmızı biber
5 adet domates
300 gram yeşil biber
150 gram acı kırmızı biber
5 çay kaşığı toz biber
5 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
PİYAZI İÇİN:
5 adet kırmızı soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
Kıymaya pul biber, toz biber, tuz atılarak iyice yoğurulur. Kırmızı biberler çok küçük doğranır, sıkılarak suyu çıkarılır ve kıymaya ilave edilir. Üzeri kapatılarak yarım saat dinlendirilir. Eğer imkan olursa kebabın kıymasının bir gece önceden yapılıp dolapta dinlendirilmesi kebabın lezzetini daha da arttıracaktır. Yassı kebap şişlerinin birkaç tanesine dörde bölünmüş domatesler ve biberler geçirilip mangalda pişirilir. Ardından dinlenmiş kebap karışımı şişlere dizilir ve o da mangal ateşinde pişirilir. Soğanlar piyazlık doğranır, içine ince kıyılmış maydanozlar ve sumak atılarak elle ovulur. Adana kebabı, közlenen domates, biber ve piyazıyla beraber servis edilir.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

KIVRIM BÖREĞİ - Kol Böreği


MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
1 s bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Süt, sıvı yağ, su yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Tuzu katılır, unu da yavaş yavaş ilave edilerek hamur

27 Ekim 2015 Salı

Su Tasarrufu Yapmak İçin Pratik Bilgiler


su-tasarrufu-9
Suyun her geçen yıl daha da kıymetli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. 3. dünya savaşının su yüzünden çıkacağı söz konusu iken bizim evlerimizde suları boşa harcamamız pek de doğru olmaz öyle değil mi? Suyu ziyan etmemek için yapmanız gerekenleri buyurun inceleyin.
1-
su-tasarrufu-1
Sifonun içine bir şişe su koyarak depoya daha az su dolmasını sağlar ve ufakta olsa tasarruf sağlarsınız. Ufak derken her gün 5 defa kullanılan bir sifon da yılda 1 tona

24 Ekim 2015 Cumartesi

Hatay Mutfağından 10 Nefis Yiyecek

Hatay Mutfağından 10 Nefis Yiyecek

Yemeklerle Aranız İyiyse, Bu İçerik Tam Size Göre!

1. Sini Kebabı

Diğer adı Tepsi Kebabı. Sini Farsça'da '' Tepsi '' demek. Kıyma, çeşitli malzemeler ve baharatlarla harmanlanarak tepsiye açılır. Üzerine domates,soğan ve biber eklenerek

Pasta Sevenler için Krema Niyetine Bazı Öneriler

Pasta Sevenler için Krema Niyetine Bazı Bilgiler

Herkesin tadını sevdiği pastalar hakkında ne kadar şey biliyorsunuz. İşte konuya ilişkin bazı lezzetli bilgiler.

Bir pastaseverseniz bu konuda açılan kurslardan birine katılarak zevkinizi hobiye dönüştürebilirsiniz. Böyle bir ortamda kızlar hemcisleri arasından, birlikte pasta yapacakları, tarif alıp verebilecekleri yeni arkadaşlar da bulabilirler.
Pasta yaparken yaratıcılığın sınırlarını zorlayabilirsiniz. Öyle pastalar yapabilirsiniz ki, sosyal medyada popüleriteniz artabilir, arkadaş grubunuzda pozitif dedikodu malzemesi olabilirsiniz. İşte birkaç örnek:

Pasta Sevenler için Krema Niyetine Bazı Bilgiler-0mil85zito

Futbol fanatiklerine stadyum pasta. “Tartışıp birbirinizi yiyeceğinize, pasta yiyip kardeş kardeş yaşayın” gizli mesajı içeriyor.

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı


Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı

Yemeği içecekle aynı anda bitirmek bir sanattır ve incelik gerektirir. Ayrıca matematiğinizin de iyi olması lazım.

Yemeğiniz içeceksiz kalsa kuru kuru yemek zorundasınızdır, içeceğiniz sona kalsa içesiniz gelmez. İçecekle yemeği aynı zamanda bitirmek zor bir uğraştır ama başarılı olduğunuzda da keyfinden geçilmez. Ne son lokmanız kuru kalır ne de ağzınızda kalan son tat içeceğinizinki olur.

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı-1

Bu sanatı icra ederken en önemli şey porsiyon. Yemeğinizin miktarını ve içeceğinizin miktarını iyice analiz etmeli ve yemeğinizi ona göre yemelisiniz. Örneğin yemeğiniz içeceğinize göre daha fazla ise lokmalarınızı daha bol tutmalı ve

22 Ekim 2015 Perşembe

Fırında Dilimlenmiş Patates

Dilimlenmiş Patates Tarifi

MALZEMELER
    fırında patates
  • 1,5 kilo patates. 
  • 4 diş sarımsak. 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı. 
  • Yarım çay kaşığı kekik. 
  • Yarım çAy kaşığı kimyon. 
  • Yarım çay kaşığı pul biber. 
  • Yarım çay kaşığı tuz. 
  • Yarım çay kaşığı karabiber.
HAZIRLANIŞI
  1. Patatesler güzelce yıkanıp tepsiye dizilir. Tepside düz durması için alt kısmından kesilir. Yüzeyinden bıçakla dibe inmeyecek şekilde kesikler atılır.  

İçli Patates Tarifi



MALZEMELER
  • 1 bardak ince bulgur
  • 5 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
İç Harcı;
    2 nisan bursa
  • 3 kuru soğan
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
  1. Soğanlar küçük küçük doğranıp sıvı yağda kavrulur. Rengi dönünce kıyması konur. Kıymanın da rengi dönünce tuzu, kimyonu, kırmızı biberi ve nanesi atılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  2. Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Şişen bulgurun üzerine rendelenen patatesler

Evde Simit Tarifi

SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

- 6 su bardağı un. 
- 1 paket kuru maya. 
- 1 bardak su. 
- 1,5 su bardağı süt. 
- 1 adet yumurta. 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ. 
- yarım su bardağı pekmez. 
- 2 su bardağı kavrulmuş susam.
- 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Kuru maya ilave edilir. Sütü, sıvı yağı ve ılık suyu eklenir. Yumurtası kırılır ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. Nemli bezle örtülüp dinlendirilmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Elde yuvarlanarak uzun ince şeritler elde edilir. Oluşan şerit kendi etrafında çevrilerek 2 ucundan birleştirilip simit şekli verilir. Bu şekilde 5-10 dakika kadar tekrar mayalandırılır. Su ile

SEBZELİ BÖREK Tarifi

SEBZELİ BÖREK
MALZEMELER
    nurselin mutfagi 9 haziran cay saati
  • - 4 adet kabak. 
  • - 3 adet havuç. 
  • - 1 tutam dereotu. 
  • - 250 g kaşar peyniri. 
  • - 4 adet yumurta. 
  • - 1 su bardağı süt. 
  • - 2,5 su bardağı un. 
  • - 1 paket kabartma tozu. 
  • - 1 çay kaşığı tuz. 
  • - 1 çay kaşığı kuru nane. 
  • - sıvı yağ
HAZIRLANIŞI

Karışık Marmelat Tarifi

MALZEMELER

1 kilo karışık mevsim meyvesi
1 kilo şeker
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Meyveler doğranır ve rondodan geçirilir. Meyve püreleri tencereye alınır ve üzerine şeker ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılarak kıvam alana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuyunca kavanozlara koyulur.
marmelat tarifi

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Çay Saati Çatal Tarifi

ÇATAL

MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, elle şerit halinde yuvarlanır. Ortadan ikiye bölünür ve iki şeritin uçları birbirine

Kıymalı Rulo Börek

KIYMALI RULO BÖREK

MALZEMELER
3 adet hazır yufka
300 gram dana kıyma 
2 adet kuru soğan 
10-12 adet sivri biber 
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber 
2 çay tuz
1 çay kaşığı su
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt 
1 adet yumurta 
3 yemek kaşığı yoğurt 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karbonat


Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve karbonat karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Soğanlar ve biberler doğranarak kıymaya eklenir. İçine kimyon, karabiber, tuz eklenir. Suyu da ilave edilerek karıştırılır. fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka alınıp tepsiye kenarları dışarı taşacak

Ekmek Poğaça Tarifi

EKMEK POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu 
1 paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı toz şeker 
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı

Yoğurma kabına ılık süt, ılık su , şeker, yağ, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu alınarak karıştırılır. Ardından un kontrollü olarak azar azar ilave edilerek ekmek hamuru yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Kulak

Fincan Böreği Tarifi

FİNCAN BÖREĞİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
2 adet yumurta 
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz 
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram dana kıyma 
2 adet soğan 
4 adet sivri biber 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Biberler ince ince doğranır ve soğana eklenip kavrulur. Karabiberi ve tuzu eklenip ateşten alınıp ılımaya bırakılır. Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Hamur ikiye bölünür ve 1 mm kalınlığında eşit olarak açılır. Yemeklik doğranılan soğan sıvı yağ konularak tavada kavrulur. Hazırlanan iç harç açılan hamurlardan birinin üzerine aralıklı olarak birer kaşık

Kitel Nasıl Yapılır?

KİTEL MALZEMELERİ

DIŞI İÇİN.
2 su bardağı irmik.
2 su bardağı köftelik bulgur.
2 yemek kaşığı kişniş.
Tuz.
Ilık su.
İÇİ İÇİN.
500 g dana kıyma.
mardin mutfağı4 adet kuru soğan.
1 tutam maydanoz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Karabiber.
Kekik.
Pulbiber.
Tuz.

HAZIRLANIŞI

İrmik ve köftelik bulgur. Geniş bir kaba alınır. Dövülen bol kişniş ve tuz eklenir. Kaynar su ile ıslatılıp bulgur şişene kadar üzeri kapalı bekletilip sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Dana kıyma tavaya alınır. Kavrulunca sıvıyağ gezdirilir ve küçük doğranan soğanlar eklenir. Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz atılır. Kıyılan maydanoz ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.