Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2015 Perşembe

Fırında Dilimlenmiş Patates

Dilimlenmiş Patates Tarifi

MALZEMELER
    fırında patates
  • 1,5 kilo patates. 
  • 4 diş sarımsak. 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı. 
  • Yarım çay kaşığı kekik. 
  • Yarım çAy kaşığı kimyon. 
  • Yarım çay kaşığı pul biber. 
  • Yarım çay kaşığı tuz. 
  • Yarım çay kaşığı karabiber.
HAZIRLANIŞI
  1. Patatesler güzelce yıkanıp tepsiye dizilir. Tepside düz durması için alt kısmından kesilir. Yüzeyinden bıçakla dibe inmeyecek şekilde kesikler atılır.  
  2. 4 diş sarımsak dövülür. Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağ bırakılır. Tuzu, karabiberi, pulbiberi, kimyonu ve kekiği katılıp karıştırılır. 
  3. Şekil verilerek tepsiye dizilen patateslerin üzerine hazırlanan sarımsaklı sos gezdirilip 250 derecede fırına verilir.
  4. Afiyet olsun...

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**