Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2015 Perşembe

SEBZELİ BÖREK Tarifi

SEBZELİ BÖREK
MALZEMELER
    nurselin mutfagi 9 haziran cay saati
  • - 4 adet kabak. 
  • - 3 adet havuç. 
  • - 1 tutam dereotu. 
  • - 250 g kaşar peyniri. 
  • - 4 adet yumurta. 
  • - 1 su bardağı süt. 
  • - 2,5 su bardağı un. 
  • - 1 paket kabartma tozu. 
  • - 1 çay kaşığı tuz. 
  • - 1 çay kaşığı kuru nane. 
  • - sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
  • Derin bir kaba 4 yumurta kırılır ve çırpılır. Un ve süt eklenerek tekrar çırpılır. Sıvı yağ gezdirilir. Krep hamuru kıvamında olacaktır. 
  • Kabuklarıyla rendelenen kabak ve havuç suyu sıkılmadan içine bırakılır. Rendelenen kaşar peyniri ve doğranan dereotu eklenir. 
  • Kuru nane ve tuz atılır. Kabartma tozu ilave edilir ve harmanlanır. Üzerine sıvı yağ gezdirilen cam kaba alınıp 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkıp dilimlenerek sunuma alınır.
  • Afiyet Olsun.
nurselin mutfagi börekler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı