Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2015 Perşembe

Evde Simit Tarifi

SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

- 6 su bardağı un. 
- 1 paket kuru maya. 
- 1 bardak su. 
- 1,5 su bardağı süt. 
- 1 adet yumurta. 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ. 
- yarım su bardağı pekmez. 
- 2 su bardağı kavrulmuş susam.
- 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Kuru maya ilave edilir. Sütü, sıvı yağı ve ılık suyu eklenir. Yumurtası kırılır ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. Nemli bezle örtülüp dinlendirilmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Elde yuvarlanarak uzun ince şeritler elde edilir. Oluşan şerit kendi etrafında çevrilerek 2 ucundan birleştirilip simit şekli verilir. Bu şekilde 5-10 dakika kadar tekrar mayalandırılır. Su ile
inceltilen pekmeze sonrada kavrulmuş susama bulanıp üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. İsteğe bağlı olarak peynir ve zeytin gibi altarnatifleri hamura şekil verilirken içine koyabilirsiniz.


simit tarifi

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı